Industria meditatiilor, o nebuloasa: Prea putini profesori declara veniturile la Fisc

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 11:17
1616 citiri
Industria meditatiilor, o nebuloasa: Prea putini profesori declara veniturile la Fisc
Foto: Arhiva Ziare.com

In 2014, numarul profesorilor care au declarat venituri obtinute din meditatii a crescut, comparativ cu anul anterior, cu aproximativ o cincime, de la 2.167 de contribuabili la 2.577, potrivit datelor ANAF.

Numarul este departe de realitate, in conditiile in care sistemul autohton de educatie nu reuseste, adesea, sa ofere pregatirea necesara examenelor pe care un elev le da pentru a trece de la un nivel la altul.

Conform informatiilor furnizate de Fisc, profesorii au declarat anul trecut un total de peste 14 milioane de lei obtinuti din lectiile predate in particular, ceea ce inseamna o medie de 5.500 de lei pentru un meditator.

Sub 1% din profesori declara la Fisc banii din meditatii

Pentru aceste sume, ei au platit la buget un impozit cumulat de peste 1,7 milioane de lei.

Cele mai multe declarari apar la Directia Generala Cluj, de care apartin judetele Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu-Mare si Salaj. Aici si-au declarat venituri din astfel de activitati 899 ...citeste mai departe despre "Industria meditatiilor, o nebuloasa: Prea putini profesori declara veniturile la Fisc" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#industrie meditatii, #profesori venituri Fisc, #profesori venituri meditatii, #bani meditatii Fisc , #Stiri Taxe si impozite