Industria turismului reactioneaza: Cresterea cotei unice va inchide firmele corecte

Sambata, 15 Noiembrie 2014, ora 13:02
1794 citiri
Industria turismului reactioneaza: Cresterea cotei unice va inchide firmele corecte
Foto: info.protecode.com

Cresterea cotei unice de impozitare ar duce la prabusirea activitatii operatorilor economici corecti din industria turismului, care mai rezista cu greu intr-o piata scapata de mult de sub control, a declarat Lucia Morariu, presedintele ANAT.

Ea spune ca in industria de calatorii, cheltuiala cu forta de munca reprezinta peste 60% din totalul cheltuielilor unei firmei. Costul de 80% taxe si impozite aferente salarizarii, adica acei 80 de lei platiti de angajator catre stat la 100 lei acordati ca salariu net angajatului, a dus la situatia in care mai mult de 50% din jucatorii din piata platesc salariile "la gri".

"In domeniul hotelier, taxarea muncii, necompetitiva in raport cu tari concurente Romaniei pe piata turistica, adica mult mai mare, a dus la situatia in care muncitorii calificati in turism de scolile romanesti sa plece in Spania, Italia,a sau Marea Britanie, iar industria turismului este industria in care se regasesc cele mai mici salarii din economia romaneasca", a mai ...citeste mai departe despre "Industria turismului reactioneaza: Cresterea cotei unice va inchide firmele corecte" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ANAT scadere cota unica, #cota unica scadere efecte , #Stiri Taxe si impozite