Liberalii spun ca PSD va creste TVA la 20%, Teodorovici ii contrazice: Contati pe ce spun Guvernul si coalitia

Miercuri, 02 Mai 2018, ora 23:54
1009 citiri
Liberalii spun ca PSD va creste TVA la 20%, Teodorovici ii contrazice: Contati pe ce spun Guvernul si coalitia
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Comisiei economice din Senat, liberalul Florin Citu, spune ca are informatii ca la nivelul Guvernului si al coalitiei PSD-ALDE se ia in considerare cresterea TVA la 20%, pentru a face rost de bani la buget. De partea cealalta, ministrul de Finante Eugen Teodorovici spune ca nu va creste nicio taxa si niciun impozit.

"Executia bugetara confirma ceea ce stiam de mult timp si ceea ce am spus odata si cu aparitia ratei inflatiei - programul de guvernare al PSD dauneaza sanatatii economiei. (...) In 2018, bugetul a mai castigat 3 miliarde de lei prin faptul ca nu a fost scazut TVA de la 19% la 18%. Acest lucru a fost amanat. In acest moment, exista o decizie pe care PSD trebuie sa o ia si despre care stiu ca se discuta, daca se va creste sau nu TVA la 20% de la mijlocul anului sau de anul urmator.

In acest moment, fara acesti bani din cresterea TVA, care inseamna in jur de 3 miliarde de lei, deficitul bugetar va depasi 3% si cei care vor sa se uite la aceste cifre pot sa vada la necesarul de finantare, unde chiar si PSD estimeaza o crestere a deficitului la 3% sau peste 3%, necesarul fiind mai mare decat deficitul aprobat in Parlament. Cifrele arata ca economia este din ce in ce mai fragila in perioada urmatoare, iar in cazul unui soc negativ efectele vor fi dezastruoase. Singura solutie pentru PSD: taie cheltuielile si aduce mai multe venituri la buget, iar venituri mai multe la buget doar prin taxe mai mari", a declarat, la finalul sedintei Biroului Executiv al PNL, senatorul Florin Citu, potrivit unui comunicat.

Intrebat de jurnalisti daca a aflat "pe surse" aceasta informatie, Citu a raspuns: "Sunt scenarii, asa cum s-a anuntat si anul trecut, tot pe surse, ca nu va scadea TVA la 18% si a fost negat asa am aflat si acest lucru".

La insistentele jurnalistilor daca aceasta ar fi singura modalitate de a fi adusi bani la buget, senatorul PNL a indicat cresterea TVA si Pilonul II de pensii.

"Numai ca la Pilonul II de pensii iarasi o nationalizare totala, nu se poate face peste noapte, este clar. Atunci se discuta ca la Pilonul II de pensii sa nu mai transfere suma care inseamna 7 miliarde de lei, suma care trebuia sa fie transferata de la Pilonul I catre Pilonul II care inseamna cam 7 miliarde de lei in 2018", a conchis liderul Comisiei economice din Senat.

Teodorovici: Sunt inconstienti!

Citu a fost contrazis de Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici. Acesta din urma a declarat miercuri ca nu exista discutii - la nivel ...citeste mai departe despre "Liberalii spun ca PSD va creste TVA la 20%, Teodorovici ii contrazice: Contati pe ce spun Guvernul si coalitia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Florin Citu TVA creste 20, #Teodorovici crestere taxe impozite , #Stiri Taxe si impozite