LIVE Ministrul Misa prezinta masurile fiscale adoptate azi de Guvern

Miercuri, 08 Noiembrie 2017, ora 16:46
1234 citiri

Guvernul a adoptat azi asa-zisa revolutie fiscala, in ciuda tuturor criticilor venite de la sindicate, patronate, specilisti in economie, Opozitie si presedintele Klaus Iohannis.

La inceputul sedintei Executivului, premierul Mihai Tudose a spus ca a constatat "o inflamare excesiva" a opiniei publice, iar masurile privind externalizarea profitului "au inflamat niste multinationale". In plus, premierul l-a felicitat pe Ionut Misa pentru ca "bancile sunt nervoase" si si-au trimis angajatii la protest.

Primul ministru a anuntat ca mai multe detalii despre masurile fiscale adoptate azi vor fi date de ministrul de Finante, intr-o conferinta de presa.

Iata principalele declaratii de la inceputul sedintei de guvern

Ziare.com va prezinta, in format LIVE TEXT, principalele declaratii ale ministrului de Finante Ionut Misa

- Consideram ca masurile sunt benefice pentru cetatenii Romaniei, cat si pentru companiile care activeaza in Romania.

- Legat de reducerea impozitului pe venit, va fi o reducere a impozitului pentru salariati, pentru pensionari, sunt mai multe persoane care benefiaciaza.

- Vreau sa vorbesc putin despre traseul contributiilor, pentru ca a fost contestata. In anul 2017 vorbim de un impozit de 16%, contributii la salariati de 16,5%, contributii la angajator de 22,75%.

- In anul 2018 vom avea un impozit de 10%, contributii la salariat de 35%, conbtributii la angajator de 2,25%.

- De la 9 contributii, vor ramane doar 3 contributii.

- Vreau sa discutam despre procentul de 2,25% care ramane in sarcina angajatorului. Solicitatrea sindicatelor era ca acest procent sa fie mai mare, am introdus un procent mai mic. ...citeste mai departe despre "LIVE Ministrul Misa prezinta masurile fiscale adoptate azi de Guvern" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#masuri fiscale guvern , #Stiri Taxe si impozite