Seful ANAF asteapta sa vada ce-i pregateste Guvernul referitor la impozitul global si consultantii fiscali: Deja are cu 3.000 de angajati mai putin decat e nevoie

Joi, 13 Aprilie 2017, ora 12:08
2918 citiri
Seful ANAF asteapta sa vada ce-i pregateste Guvernul referitor la impozitul global si consultantii fiscali: Deja are cu 3.000 de angajati mai putin decat e nevoie
Foto: Facebook/Agentia Nationala de Administrare Fiscala

Presedintele ANAF, Bogdan Stan, si-a facut joi bilantul primelor 3 luni de mandat, prezentand si cifrele privind colectarea la bugetul de stat in primul trimestru din 2017.

Jurnalistii au sperat insa ca Stan va da cateva detalii despre impozitul pe gospodarie pe care ministrul de Finante, Viorel Stefan, a anuntat miercuri ca vrea sa il aplice din 2018. Stefan anuntase ca romanii vor avea la dispozitie, pe modelul medicului de familie, un consultant fiscal platit de stat care sa-i ajute cu calcularea darilor si depunerea declaratiilor de venit, parte din acesti consultanti urmand sa vina din randurile angajatilor ANAF.

Seful Fiscului a spus ca asteapta sa vada exact ce va decide Guvernul, dar ca la acest moment legislatia in vigoare nu permite angajatilor ANAF sa ofere si servicii de consultanta si oricum Fiscul deja are cu 3.000 de angajati mai putin decat ar avea nevoie. Mai exact, acum ANAF are 25.000 de angajati, nu 30.000 cum sustinea miercuri seara ministrul de Finante.

In ce priveste colectarea, in primul trimestru a fost realizat 98% din ceea ce spera Guvernul, adica la buget au ajuns cu 1.100.000.000 de lei mai putin decat prognozase Executivul.

Ziare.com va transmite in format LIVE TEXT declaratiile sefului ANAF:

- O sa incep prin a va spune ca implinesc chiar 3 luni de la inceperea mandatului.

- Mi-am asumat un set de 14 masuri pentru implementare, termenul fiind de 15 aprilie si cum cade sambata am urgentat putin si astazi am finalizat. Toate cele 14 masuri sunt implementate astazi.

- Credem ca, urmare a acestor masuri, gradul de conformare si declarare va creste, acest lucru ajutandu-ne sa ne atingem tintele pentru gradul de realizare a planului.

- In ce priveste incasarile, la nivelul trimestrului I s-au realizat venituri mai mari fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In martie incasarile au fost mai mari cu 5,2%, incadrandu-ne in cresterea economica asumata de Guvern.

- Inca luptam pentru recupererea deficitului din luna ianuarie, care s-a inregistrat din cauza cotei de TVA.

- Am avut in vedere cresterea gradului de colectare si informare, ne-am adresat direct contribuabilului.

- In ceea ce priveste actiunile initiate de colegii de la Antifrauda, noi sustinem ca au un rol de pastrare a gradului de conformare si de declarare si speram ca si pe viitor actiunile lor sa aiba aceeasi ...citeste mai departe despre "Seful ANAF asteapta sa vada ce-i pregateste Guvernul referitor la impozitul global si consultantii fiscali: Deja are cu 3.000 de angajati mai putin decat e nevoie" pe Ziare.com

#ANAF impozit gospodarie , #Stiri Taxe si impozite