Lucruri inedite despre impozitul pe venit si cel pe profit

Vineri, 15 August 2014, ora 16:03
1943 citiri
Lucruri inedite despre impozitul pe venit si cel pe profit

Impozitul pe venit si cel pe profit nu sunt lucruri chiar atat de simple cum par la prima vedere. Dimpotriva, in unele tari, ele pot pune contribuabilii in siituatii inedite si chiar bizare, demne sa figureze ca recorduri globale.

De exemplu, legislatia Romei antice era foarte aspra cu evazionistii fiscali, carora li se confiscau bunurile sustrase de la impunere, iar dupa confiscare, cei vinovati erau obligati sa mai plateasca si un impozit la fisc, egal cu un sfert din valoarea bunurilor confiscate.

Ciudatenii sunt multe, iar portalul Radioc citeza cateva din cele mai neasteptate.

* In Egiptul de astazi, dansatoarele din buric sunt atestate profesional si obligate sa plateasca un impozit pentru prestatia lor. La nivel national, impozitul dansatoarelor se ridica la 265 milioane dolari, constituind astfel a cincea sursa de venituri la trezoreria statului, dupa Canalul de Suez, turism, petrol si bmbac.

* Fotbalistii germani care pierd meciurile ar plati impozite grele daca ar ...citeste mai departe despre "Lucruri inedite despre impozitul pe venit si cel pe profit" pe Ziare.com

#inedit impozit profit venit, #impozit venit curiozitati , #Stiri Taxe si impozite