Mai putine hartii, mai putine drumuri intre institutii: Cum vor fi implementate masurile pentru reducerea birocratiei

Miercuri, 06 Iulie 2016, ora 07:59
948 citiri
Mai putine hartii, mai putine drumuri intre institutii: Cum vor fi implementate masurile pentru reducerea birocratiei
Foto: Arhiva Ziare.com

Gata cu plimbatul dupa documente - acesta este mesajul pe care Guvernul vrea sa-l transmita printr-un pachet de masuri adoptat de curand. Institutiile statului vor fi obligate de-acum sa comunice intre ele si sa faca rost unele de la altele de anumite acte, pentru ca cetateanul sa nu mai fie nevoit sa piarda mult timp pe drumuri.

Astfel, Executivul simplifica unele proceduri, elimina cateva taxe de timbru si comaseaza anumite biruri. De asemenea, impune ca amenzile, taxele si impozitele sa poata fi platite si prin card ori online. Iar unele documente vor fi acceptate si in format electronic.

Afla toate masurile pentru reducerea birocratiei adoptate de Guvern

Din lista lunga de masuri ne-a atras atentia un lucru cerut de ani de zile de romani: comunicarea intre institutiile statului.

Astfel, nu vei mai fi obligat sa mergi de la ghiseu la ghiseu sau (mai rau) de la un sediu la altul pentru a obtine niste hartii. In schimb, anumite informatii vor fi transmise in format ...citeste mai departe despre "Mai putine hartii, mai putine drumuri intre institutii: Cum vor fi implementate masurile pentru reducerea birocratiei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#masuri reducere birocratie, #masuri comunicare institutii, #comunicare institutii de stat , #Stiri Taxe si impozite