Manolescu (MFP): Nu se elimina impozitele pe jocurile de noroc; se impoziteaza in alt mod

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 18:45
1979 citiri
Manolescu (MFP): Nu se elimina impozitele pe jocurile de noroc; se impoziteaza in alt mod

Impozitele in domeniul jocurilor de noroc nu vor fi eliminate, dar impozitarea va fi diferita, a declarat, marti, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice /MFP/ Dan Manolescu, intr-o conferinta de presa.

Guvernul ar putea discuta saptamana viitoare doua acte normative, care modifica Codul Fiscal si Legea jocurilor de noroc, conform carora nu vor mai fi impozitate cu 25% veniturile obtinute de persoane fizice din jocuri de noroc tip slot-machine, videoloterie, pariuri in cota fixa, jocuri de noroc online, jocuri caracteristice cazinourilor si cluburilor de poker, dar vor fi majorate taxele pentru operatorii de jocuri de noroc, iar persoanele fizice vor fi impozitate cu 2%, fiind estimat un plus de venituri la buget de 34 milioane de lei.

Operatorii de slot-machine vor plati 200 euro/an pentru fiecare echipament

Presedintele Oficiului National pentru Jocuri de Noroc /ONJN/, Cristinela Odeta Nestor, a precizat ca operatorii de slot-machine (pacanele) vor plati o taxa anuala de 200 de euro pentru fiecare echipament, in plus fata de taxa de licentiere si taxa de autorizare, taxa de intrare in cazinouri pentru jucatori va creste de la 20 lei la 50 lei, iar taxa de intrare in cluburile de poker va creste de la 10 lei la 20 lei.

De asemenea, la toate jocurile online, operatorii vor plati taxe de autorizare si licentiere, iar jucatorii vor plati 0,1% pentru fiecare mana jucata.

Participantii la jocurile de noroc, altele decat cele online, vor plati un impozit de 2% pentru castiguri, cu exceptia jucatorilor la loto si bingo, care vor fi taxati in continuare cu 25% din suma care depaseste 600 de lei.

Asociatia Organizatorilor de Sloturi (Romslot) precizeaza, intr-un comunicat remis marti Agerpres, ca modificarile propuse de Oficiul National al Jocurilor de Noroc, in urma consultarilor cu industria, prevad inlocuirea impozitului pe venitul jucatorului cu alte taxe si nu eliminarea acestuia, reprezentand, in fapt, o crestere a taxelor in domeniul jocurilor de noroc.

"Cu toate acestea, consideram ca demersul ONJN duce la o reglementare mai buna a industriei jocurilor de noroc, tinand cont ca vorbim de inlocuirea unor impozite care, in momentul de fata, nu se pot colecta, nefiind posibila evidentierea venitului jucatorului in contabilitatea operatorilor de jocuri de noroc. Prin intermediul acestor modificari, se preconizeaza un impact pozitiv la bugetul de stat, masurile aducand un plus de 34,2 milioane lei la nivelul anului 2014. Amintim ca industria jocurilor de noroc este un contributor semnificativ la bugetul de stat, platind in avans toate taxele aferente de organizare si exploatare a acestor jocuri. In plus, masurile propuse vor permite intrarea pe piata reglementata a sectorului jocurilor de noroc online, respectand si cerintele Uniunii Europene', se spune in comunicat.

Potrivit Romslot, in nicio alta tara nu exista prevederi legislative asemanatoare cu cele in vigoare in acest moment in Romania, referitoare la impozitarea venitului jucatorilor cu 25%, tocmai din cauza ca este imposibil de evidentiat la nivel operatorului de jocuri de noroc.

#taxe cazinouri, #jocuri noroc , #Stiri Taxe si impozite