Mascatii au descins acasa la samsarii de cereale din Constanta si Calarasi

Miercuri, 28 August 2013, ora 14:54
2363 citiri
Mascatii au descins acasa la samsarii de cereale din Constanta si Calarasi

Procurorii DIICOT si ofiteri de politie judiciara din cadrul SCCO Porturi Maritime efectueaza miercuri opt perchezitii pe raza municipiului Constanta si a judetului Calarasi, la locuintele membrilor unei grupari, specializata in evaziune fiscala si spalare de bani in domeniul comertului cu produse cerealiere, prejudiciul fiind de un milion de euro.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, membrii gruparii sunt suspectati ca, in perioada 2012 - 2013, au achizitionat cantitati insemnate de cereale de la diversi producatori agricoli.

Pentru justificarea acestor operatiuni comerciale, invinuitii au inregistrat in evidentele contabile facturi fictive, emise de catre o societate comerciala administrata de catre un membru al gruparii.

Plata aferenta acestor facturi fictive era efectuata prin virament bancar in contul acestei societati si ulterior, catre o societate tip "fantoma".

Sumele de bani erau astfel retrase in numerar, in baza unor borderouri intocmite in mod fictiv si predate liderilor gruparii pentru a fi reintrodusi in circuitul financiar, dupa ce membrii gruparii isi retineau propriul comision.

Marti, procurorii DIICOT au prins doi dintre membrii gruparii in timp ce primeau suma de 125.000 lei, rezultata in aceasta modalitate.

Procurorii sustin ca prejudiciul estimat cauzat bugetului de stat depaseste suma de 1 milion de euro.

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Constanta vor fi audiate 8 persoane, urmand ca dupa finalizarea audierilor fata de invinuiti sa fie dispuse masurile legale in cauza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#perchezitii DIICOT, #evaziune fiscala cereale, #spalare bani comert cereale , #Stiri Taxe si impozite