Masuri de atenuare a impactului impozitelor agricole: Banii ar putea ajunge in vistieria primariilor

Sambata, 14 Septembrie 2013, ora 11:45
2011 citiri
Masuri de atenuare a impactului impozitelor agricole: Banii ar putea ajunge in vistieria primariilor

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a anuntat, vineri, dupa sedinta BPN al PDL de la Gura Humorului, ca parlamentarii PDL vor depune, luni, o initiativa legislativa prin care impozitele agricole se constituie venituri la bugetul local, iar Vasile Blaga a spus ca proiectul e sustinut de Ponta.

Flutur a spus, intr-o conferinta de presa, ca proiectul de lege initiat de PDL prevede modificarea OG 28/2013 privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare si pentru modificarea Codului fiscal, urmand ca impozitele aferente veniturilor din activitati agricole sa fie colectate de autoritatile locale si sa constituie venituri la bugetele locale.

O masura care indulceste situatia din agricultura

Liderul democrat-liberal a declarat ca PDL nu a fost de acord cu introducerea impozitului pe venitul agricol, pentru ca e o dubla sau tripla impozitare, dar ca, in conditiile in care USL a introdus acest impozit care incepe sa se colecteze in aceasta toamna, ar fi benefic ca veniturile sa fie alocate localitatilor.

"Domnul Ponta nu a vrut sa colecteze prin Fisc, ci a trimis primarii sa colecteze aceste sume, si daca tot s-a introdus acest impozit pe venit, macar sa ramana sursa la bugetele locale in proportie de suta la suta", a spus Flutur.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat ca acest proiect de lege a facut parte din setul de masuri prezentate, joi, premierului Victor Ponta, in cadrul intalnirii pe care au avut-o.

El a subliniat ca i-a reprosat premierului ca prin introducerea acestui impozit, care este dubla sau chiar tripla impozitare, sunt afectati tocmai oamenii harnici, care au mai mult de doua hectare de teren sau mai mult de doua vaci.

"Atunci i-am spus ca daca tot nu ai curaj dumneata sa aduni banii - pentru ca nu are curaj, trimite primarii sa colecteze aceste impozite- sa stii ca primarii, indiferent de culoarea politica, nu vor merge dupa bani pentru ca pe ei ii vor injura cetatenii. Nu ai curaj dumneata sa-i aduni prin ANAF, atunci lasa-i la primarii. Si a fost de acord. Proiectul de lege intra de luni in Parlament", a mai spus Blaga.

#impozite agricole, #impozite agricultura, #impozite agricole primarii , #Stiri Taxe si impozite