Membrii guvernului care a decis split TVA isi protejeaza firmele proprii de aceasta masura

Luni, 09 Octombrie 2017, ora 06:47
1259 citiri
Membrii guvernului care a decis split TVA isi protejeaza firmele proprii de aceasta masura

In democratie, puterea exemplului este o modalitate des utilizata de oficiali ai statului pentru a demonstra justetea deciziilor asumate.

Nu vezi prea des sa se intample asa ceva in Romania si nu se intampla nici in cazul specific al modificarilor adoptate la regimul TVA: 11 membri ai guvernului detin sau sunt actionari (potrivit declaratiilor de interese postate pe site-ul oficial al guvernului) la companii private, insa niciuna dintre acestea nu a intrat in sistemul optional al platilor defalcate a TVA.

Insasi compania la care premierul Mihai Tudose are actiuni, a evitat la 01 octombrie inscrierea la split TVA, in ciuda avantajelor fiscale oferite de actionarul sau, primul ministru Tudose.

Sigur, nu te mai poti ocupa si de afaceri atunci cand ai decis sa te dedici binelui general, deci este de bun simt sa presupunem ca cei care au intrat in guvern au predat altcuiva "cheile" propriei afaceri.

Dar daca masura este buna, cum ne transmite oficial guvernul si PSD, atunci ar fi firesc sa "pierzi" 5 minute ca sa transmiti celui care se ocupa de fosta ta afacere sa nu rateze oportunitatea.

In cazul Split TVA, nu au facut asta nici premierul Mihai Tudose, nici vicepremierul Marcel Ciolacu, nici alti 9 colegi de cabinet.

Citeste mai multe despre Analiza om cu om: Membrii guvernului care a decis split TVA isi protejeaza firmele proprii de split TVA pe Curs de guvernare.... citeste mai departe despre "Membrii guvernului care a decis split TVA isi protejeaza firmele proprii de aceasta masura" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#TVA split, #firma Mihai Tudose tva split , #Stiri Taxe si impozite