Mesaj pentru Guvernul PSD-ALDE: Lasati-ne sa muncim! De 6 luni suntem siliti sa deslusim masuri fiscale

Joi, 25 Ianuarie 2018, ora 14:39
1055 citiri

Haosul fiscal instalat in Romania odata cu punerea in aplicare a programului de guvernare al PSD i-a adus la capatul rabdarii pe multi romani.

Una dintre cele mai afectate categorii este acum cea vizata de modificarile declaratiei 600. Chiar daca Liviu Dragnea a anuntat ca se va amana pana la 1 martie termenul in care trebuie depusa, acest lucru e la limita realizarii, avand in vedere ca inca nu avem un guvern cu drepturi depline dupa ce liderul PSD si-a dat jos si al doilea premier.

In plus, cei afectati cer sa se renunte total la modificari pentru ca in forma actuala nu aduc beneficii statului, si nu au nicio logica alta decat a-i pedepsi pe cei care inca muncesc cinstit.

In aceasta nota a fost transmisa o solicitare publica de catre Asociatia Editorilor din Romania, care explica, concret, cum sunt afectati cei care lucreaza in aceasta ramura.

"In actuala formula, consacrata de OUG 79/2017, declaratia 600 se constituie intr-o corvoada pentru cei care realizeaza venituri ocazionale - prin cesiunea drepturilor de autor, incasarea de dividende etc. - obligandu-i sa plateasca, in avans, impozite pentru venituri ce inca nu au fost realizate si nici nu e cert ca vor fi realizate in 2018.

Mediul editorial este compus, in majoritate covarsitoare, din intreprinderi mici si mijlocii care transfera drepturi de proprietate intelectuala de la autori, traducatori, ilustratori, graficieni etc. Modificarile aduse Codului Fiscal in ultimele 6 luni, intre care amintim la loc de frunte episoadele 'split TVA' si, acum, 'declaratia 600', au obligat toti actorii acestei piete sa aloce importante resurse financiare si umane pentru a intelege si a se conforma acestor proiecte.

In loc sa publicam carti, cu totii - editori, scriitori, traducatori etc. - am fost siliti sa ne insusim prevederile unor masuri fiscale care fie nu au mai fost puse apoi in practica in forma anuntata initial (mecanismul 'split TVA'), fie se dovedesc lipsite de substanta atunci cand sunt testate in realitate - cum este cazul declaratiei 600, in noua sa forma", se arata in comunicatul Asociatei Editorilor, remis Ziare.com.

Acestia cer respingerea totala, pentru ca amanarea termenului de depunere nu rezolva problemele grave de fond.

"Amintim ca acest ultim document trebuie depus pana pe 31 ianuarie la administratiile fiscale si ca el obliga pe cei care au realizat venituri din acest tip de activitati - esentiale in procesul editorial - sa achite in avans statului 8.000 de lei cu titl ...citeste mai departe despre "Mesaj pentru Guvernul PSD-ALDE: Lasati-ne sa muncim! De 6 luni suntem siliti sa deslusim masuri fiscale" pe Ziare.com

#editori cer anulare declaratie 600, #termen depunere declaratie 600 ANAF , #Stiri Taxe si impozite