MFP: Cresterea cotei unice nu se va sustine

Marti, 29 Octombrie 2013, ora 15:37
1130 citiri
MFP: Cresterea cotei unice nu se va sustine

O crestere a cotei unice nu se va sustine, in acest sens problema fiind transata direct in discutiile de la nivel politic, a declarat, marti, in cadrul unei conferinte de specialitate, Dan Manolescu, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP).

"Nu se va sustine o crestere a cotei unice. Au fost unele discutii la nivel politic, dar problema a fost transata direct. Angajamentul este de a mentine cota unica la 16%. O crestere a cotei unice nu are sustinere si nu este o varianta luata in discutie", a mentionat Manolescu.

Saptamana trecuta, vicepremierul Daniel Chitoiu, ministru al Finantelor Publice, afirma ca nivelul de 16% al cotei unice asigura competitivitate pentru economia romaneasca si va ramane neschimbat "in perioada 2013-2016".

Precizarile au fost facute in contextul unor informatii aparute in presa, potrivit carora cota unica ar urma sa fie majorata de la 16% la 22%, iar TVA ar fi redusa de la 24% la 22%.

#crestere cota unica impozitare, #impozite Romania, #Manolescu cota unica impozitare, #Ministerul Finantelor cota unica , #Stiri Taxe si impozite