Ministrul de Finante sustine ca mii de firme vor sa aplice split TVA: Avem bani, nu ne mai imprumutam la FMI

Vineri, 08 Septembrie 2017, ora 12:07
934 citiri
Ministrul de Finante sustine ca mii de firme vor sa aplice split TVA: Avem bani, nu ne mai imprumutam la FMI
Foto: Facebook / Ionut Misa

Ionut Misa, ministrul de Finante, sustine ca mii de firme vor sa aplice de la 1 octombrie masura privind defalcarea TVA, optionala, si da asigurari ca Guvernul are bani suficienti, incat nu se pune problema unui nou imprumut la FMI.

Intr-un interviu acordat pentru Ziarul Financiar, Ionut Misa spune ca mii de firme au fost tentate de facilitatile oferite, astfel incat vor aplica masura privind defalcarea TVA de la 1 octombrie.

Declaratiile au fost facute in contextul in care aceasta masura, cunoscuta ca Split TVA, a generat numeroase reactii negative din partea companiilor si analistilor economici, care au facut previziuni sumbre privind efectele ei, care merg pana la blocarea economiei.

Ministrul Ionut Misa spune insa ca dupa adoptarea ordonantei de catre Guvern, "mii de firme" s-au aratat interesate de faptul ca daca trec la Split TVA optional, de la 1 octombrie, beneficiaza de o reducere de 5% din impozit. Masura devine obligatorie de la 1 ianuarie 2018.

"Firmele oneste au fost atrase de facilitatea oferita prin care platesc mai putin cu 5% impozit pe profit. Aceasta suma acopera cu mult cheltuielile necesare pentru modificarea sistemelor informatice", a mai explicat ministrul de Finante pentru sursa citata.

"Firmele mari, cu platile la zi si care platesc impozit pe profit, vor fi primele care vor trece la TVA defalcat", a mai spus ministrul Misa.

Cum va bloca statul banii companiilor prin split TVASeful Consiliului pentru IMM-uri avertizeaza: Split TVA va duce la blocarea intregii economiiConsiliul Investitorilor Straini critica Split TVA: Va cauza blocaje majore si va afecta contribuabilii onestiTotul despre Split TVA: Cum functioneaza pas cu pas, cine trebuie sa il aplice si care sunt sanctiunile

Totodata, ministrul de Finante a facut referire si la rectificarea bugetara, dand asigurari ca se va reusi mentinerea intr-un deficit de 2,95% din PIB. El a criticat Ministerul Transporturilor, care nu are o executie buna la investitii, asa ca "o sa-i luam din bani".

In ceea ce priveste scandalul de la Ministerul Apararii, soldat cu demisia ministrului Adrian Tutuianu,Ionut Misa a explicat: "Ce s-a schimbat este faptul ca norma de hrana nu se mai plateste in avans".

In context, ministrul de Finante a subliniat ca Guvernul Tudose nu are o problema cu banii, asa cum avertizeaza in mass-media analistii financiari.

"Avem bani. Nici macar o secunda nu am discutat cu FMI despre vreun imprumut", a declarat Misa in interviul citat.

Mini ...citeste mai departe despre "Ministrul de Finante sustine ca mii de firme vor sa aplice split TVA: Avem bani, nu ne mai imprumutam la FMI" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ionut Misa split TVA, #ministru Finante rectificare bugetara , #Stiri Taxe si impozite