Ministrul Finantelor sustine ca evaziunea a scazut, dar nu poate da cifre concrete

Vineri, 12 Decembrie 2014, ora 11:33
1429 citiri
Ministrul Finantelor sustine ca evaziunea a scazut, dar nu poate da cifre concrete
Foto: Antena 3

Ioana Petrescu, ministrul Finantelor, este convinsa ca evaziunea fiscala a scazut, insa nu-si aminteste cifre concrete care sa ii sustina afirmatia.

"Evaziunea fiscala a scazut. Nu pot sa stiu toate cifrele pe de rost. Colectarile sunt conform planului, directia antifrauda isi face treaba. Cand vedeti actiunile cu Politia, cu Parchetul, la baza au stat actiuni antifrauda", a explicat Ioana Petrescu, joi seara, la Antena 3.

De asemenea, ministrul Finantelor a tinut sa precizeze ca exista noi masuri pentru combaterea acestui fenomen, care se afla in dezbatere publica.

"E vorba de loteria fiscala, care vine sa incurajeze conformarea voluntara si scaderea evaziunii la TVA, vorbim si de casele de marcat cu jurnal electronic, care ne ajuta sa vedem mai mult aceste tranzactii care se fac. Ele se vor conecta la un server central de la ANAF. Exista si controale antifrauda", a subliniat Ioana Petrescu.

Ce planuieste Guvernul: Premii prin loterie pentru platitorii de taxe

Consiliul ...citeste mai departe despre "Ministrul Finantelor sustine ca evaziunea a scazut, dar nu poate da cifre concrete" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ioana Petrescu evaziune fiscala, #Ioana Petrescu combatere evaziune fiscala, #ministrul Finantelor evaziune fiscala , #Stiri Taxe si impozite