Misa da explicatii in Senat despre haosul creat de Declaratia 600. Inainte s-a dus sa mai discute o data cu Dragnea

Marti, 23 Ianuarie 2018, ora 11:47
967 citiri
Misa da explicatii in Senat despre haosul creat de Declaratia 600. Inainte s-a dus sa mai discute o data cu Dragnea
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul de Finante Ionut Misa a fost chemat marti la Comisia economica din Senat sa dea explicatii in legatura cu haosul creat de Declaratia 600. Inainte de a participa la dezbaterea din comisie, Misa a fost vazut in biroul lui Liviu Dragnea.

Ministrul de Finante a stat si luni la discutii cu seful PSD, inainte ca acesta din urma sa anunte ca a realizat ca masura afecteaza un numar mare de romani si ca termenul de depunere va fi amanat pana la 1 martie. Dragnea le-a cerut social-democratilor sa nu mai faca nicio declaratie pe acest subiect pana nu inteleg despre ce e vorba, in aceasta nota fiind privita discutia cu Misa de dinainte ca acesta sa dea explicatii in Senat.

Ministerul Finantelor a publicat luni seara pe site-ul propriu proiectul de OUG prin intermediul caruia doreste sa amane termenul de depunere al Declaratie 600 pana la 1 martie. Premierul desemnat Viorica Dancila a precizat luni ca va adopta "fara niciun fel de ezitare" proiectul, in prima sedinta de Guvern de la finele acestei luni.

Declaratia 600 se amana pana in martie si ar putea sa dispara de tot. Ce fac cei care au depus deja?Tudose spune ca si pe el l-a luat prin surprindere Declaratia 600: Am cerut solutii de la ANAF acum doua saptamaniProiectul de OUG prin care se amana depunerea Declaratiei 600 a fost publicat de Ministerul Finantelor

La Senat, inainte de a intra la discutii la Comisia economica, Ionut Misa a raspuns pe fuga intrebarilor jurnalistilor. Astfel, intrebat cine deconteaza erorile de comunicare, Misa a raspuns:

"Erorile de comunicare noi le decontam. Eu sunt unul dintre ei. Ati observat ca de fiecare data cand a fost cazul ati mentionat aceste lucruri. Va multumesc pentru ca intelegeti sa ne oprim aici si sa continuam dupa".

Cine e obligat si ce prevede depunerea declaratiei

Legislatia aflata acum in vigoare afecteaza sute de mii de romani, care ar trebui sa depuna Declaratia 600 pana pe 31 ianuarie.

Cu incepere de la 1 ianuarie 2018 li se va retine CAS persoanelor fizice care in anul fiscal precedent au obtinut venituri peste nivelul salariului minim brut pe tara (1.900 lei - n.r.) din activitati independente, din cedarea folosintei bunurilor, din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, din asocieri cu persoane juridice, din investitii sau venituri din alte surse.

Daca veniturile obtinute in conditiile deja enuntate ajung sa echivaleze cu 12 salarii de baza minime brute pe tara (22.800 lei - n.r.), persoanei i se va retine si CASS.

...citeste mai departe despre "Misa da explicatii in Senat despre haosul creat de Declaratia 600. Inainte s-a dus sa mai discute o data cu Dragnea" pe Ziare.com

#Declaratia 600 Ionut Misa Liviu Dragnea, #Ionut Misa Senta Declaratia 600, #Liviu Dragnea Declaratia 600 , #Stiri Taxe si impozite