Modificari majore ale Codului Fiscal din 2013: Noutati privind taxa auto, TVA, impozite

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 09:58
3225 citiri
Modificari majore ale Codului Fiscal din 2013: Noutati privind taxa auto, TVA, impozite

Anul 2013 debuteaza cu schimbari semnificative de natura fiscala, cu impact atat in sectorul privat, cat si pentru persoanele fizice.

Cele mai importante amendamente aduse Codului Fiscal vizeaza aspecte legate de taxa auto, modalitatea de plata a TVA, gestionarea impozitului pe profit sau retinerea impozitului din activitati independente.

Plati anticipate pentru impozitul pe profit

Persoanele juridice, societati comerciale, pot opta, incepand cu 1 ianuarie 2013, pentru declararea si plata impozitului pe profit anual, cu plati anticipate efectuate trimestrial, sistem aplicabil pana acum numai persoanelor fizice. Termenul anterior a fost 1 ianuarie 2012.

Astfel, societatile care opteaza pentru acest sistem pana la data de 31 ianuarie vor putea plati impozitul in patru transe, pana la data de 25 a lunii urmatoare trimestrului pentru care se face plata.

Aplicarea sistemului va fi obligatorie pentru cel putin 2 ani fiscali consecutivi de la formularea optiunii pentru acesta. Platile anticipate vor fi stabilite in baza impozitului achitat in anul precedent, actualizat cu indicele preturilor de consum.

Citeste mai multe despre Modificari majore ale Codului Fiscal din 2013: Noutati privind taxa auto, TVA, impozite pe Ziare.com

#modificari Codul fiscal 2013, #modificari taxe 2013, #modificari legislative 2013 , #Stiri Taxe si impozite