Noul Cod Fiscal: Guvernul a aprobat facilitati fiscale, senatorii le-au eliminat sau le-au "imblanzit"

Luni, 27 Aprilie 2015, ora 21:23
1056 citiri
Noul Cod Fiscal: Guvernul a aprobat facilitati fiscale, senatorii le-au eliminat sau le-au "imblanzit"

Majoritatea parlamentara a decis sa elimine o parte din facilitatile introduse de Guvern in proiectul de Cod Fiscal, cel mai important amendament fiind cel prin care se renunta la masura reducerii accizelor la combustibil.

Pe de alta parte, premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca va sustine in Parlament o noua reducere: TVA pentru apa de consum casnic sa scada la 9%, impactul fiind de 100 milioane euro.

Desi guvernul stabilise initial eliminarea impozitului pe dividende, Comisia de buget-finante a Senatului a revenit asupra masurii, adoptand un amendament care prevede reintroducerea acestuia, la cota de 5%.

Comisia argumenteaza decizia prin nevoia de "reducere a deficitului bugetar conform cerintelor din raportul organismelor internationale".

O alta decizie importanta a comisiei este cea de a renunta la masura de reducere a accizelor la motorina si benzina.

Noul Cod Fiscal a trecut de Senat - ce urmeaza

"Pentru eliminarea impactului bugetar negativ pe care masura ...citeste mai departe despre "Noul Cod Fiscal: Guvernul a aprobat facilitati fiscale, senatorii le-au eliminat sau le-au "imblanzit"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#masuri eliminate Cod Fiscal, #masuri taiate Cod Fiscal, #masuri eliminate noul Cod Fiscal, #Cof Fiscal aprobat senat, #masuri Cod Fiscal , #Stiri Taxe si impozite