Noul Cod Fiscal Ionut Dumitru: Sunt foarte multe aspecte care trebuie lamurite

Marti, 24 Februarie 2015, ora 15:49
1445 citiri
Noul Cod Fiscal Ionut Dumitru: Sunt foarte multe aspecte care trebuie lamurite

Prioritatea Romaniei ar trebui sa constea in stimularea muncii si nu a consumului, in acest sens un prim pas al relaxarii fiscale trebuind sa fie reducerea CAS, urmata de scaderi de TVA si accize, pentru a obtine cresterea economica necesara aderarii la zona euro, sustine presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru.

"Romania nu poate avea o crestere de 4 - 5%. Putem avea o astfel de crestere un an, poate doi, dar trebuie sa avem o crestere sustenabila, pentru ca daca fortam motoarele ajungem de unde am plecat: deficite de cont curent, presiuni inflationiste, dezechilibre acumulate in economie. Deci, noua ne trebuie o crestere mare si sustenabila in acelasi timp. (...) La nivel de stimuli fiscali, literatura de specialitate arata ca reducerile de taxe indirecte, TVA si accize, se vad mai degraba pe cerere.

Or, noi, pentru a avea crestere economica sustenabila, avem nevoie in primul rand, ca secventialitate, de stimuli si pe partea de oferta. Si, aici, in primul rand ...citeste mai departe despre "Noul Cod Fiscal Ionut Dumitru: Sunt foarte multe aspecte care trebuie lamurite" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ionut Dumitru noul Cod Fiscal, #probleme noul Cod Fiscal , #Stiri Taxe si impozite