Nu-ti declari la timp taxele si impozitele datorate statului? Cum te urmareste Fiscul ca sa-ti ia banii

Joi, 31 Martie 2016, ora 11:28
2343 citiri
Nu-ti declari la timp taxele si impozitele datorate statului? Cum te urmareste Fiscul ca sa-ti ia banii
Foto: Arhiva Ziare.com

Ce se intampla daca nu-ti declari la timp taxele si impozitele datorate statului? Fiscul a stabilit o noua procedura pentru contribuabilii aflati in aceasta situatie, care a fost publicata, miercuri, in Monitorul Oficial.

E vorba de Ordinul ANAF nr. 962/2016 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea din oficiu a impozitelor, taxelor si contributiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa.

"Actul normativ aduce o noua procedura de stabilire din oficiu a impozitelor, taxelor si contributiilor datorate de contribuabili, cand acestia nu isi respecta obligatia legala de a depune declaratiile fiscale la termenul prevazut de lege", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de catre cabinetul de consultanta fiscala Benta Consult.

Procedura se adreseaza in principal persoanelor juridice si nu se aplica persoanelor fizice pentru impozitul pe venit, dar procedura e aplicabila daca persoana fizica are calitate de platitor al altor taxe, cum ar fi TVA sau este ...citeste mai departe despre "Nu-ti declari la timp taxele si impozitele datorate statului? Cum te urmareste Fiscul ca sa-ti ia banii" pe Ziare.com

#Fisc depunere declaratii taxe impozite, #Fisc depunere declaratii impozite, #Fisc declaratii impozite , #Stiri Taxe si impozite