O realitate din spatele performantei ANAF: Numarul romanilor care dau Fiscul in judecata se dubleaza de la an la an

Joi, 10 Decembrie 2015, ora 07:42
1197 citiri
O realitate din spatele performantei ANAF: Numarul romanilor care dau Fiscul in judecata se dubleaza de la an la an
Foto: Arhiva Ziare.com

Agentia Nationala de Administrare Fiscala transmite lunar statistici optimiste in privinta sumelor colectate la bugetul statului, Fiscul raportand invariabil grade de realizare de peste 100% a programului de incasari.

O realitate evitata de comunicatele ANAF: numarul de actiuni in instanta deschise de contribuabili impotriva deciziilor de impunere se dubleaza, de la an la an, incepand cu anul 2012.

Casele de avocatura si consultanta pe fiscalitate raporteaza rate ametitoare de succes impotriva ANAF - rezultat al modului in care Fiscul interpreteaza legea atunci cand verifica si executa companiile.

Acest indicator poate constitui un semnal din doua puncte de vedere:

- performanta Fiscului nu se bazeaza neaparat pe anihilarea marilor retele de evaziune sau pe aducerea la suprafata a economiei negre, ci pe "radicalizarea" actelor de control efectuate in economia la vedere.

- Statul va trebui sa restituie banii pe care ANAF ii raporteaza si pe care apoi ii pierde in ...citeste mai departe despre "O realitate din spatele performantei ANAF: Numarul romanilor care dau Fiscul in judecata se dubleaza de la an la an" pe Ziare.com

#dat judecata ANAF, #ANAF procese, #ANAF pierde procese , #Stiri Taxe si impozite