Oameni de afaceri: Guvernul da senzatia de improvizatie. Masurile fiscale denota disperare, creeaza senzatia de criza si panica

Vineri, 30 Iunie 2017, ora 13:36
1124 citiri
Oameni de afaceri: Guvernul da senzatia de improvizatie. Masurile fiscale denota disperare, creeaza senzatia de criza si panica
Foto: Arhiva Ziare.com

Noile masuri fiscale prevazute in noul program de guvernare reflecta o adevarata disperare privind situatia colectarii la buget si creeaza senzatia de tara in criza, au declarat vineri oamenii de afaceri din cadrul Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR), in cadrul unei intalniri cu jurnalistii.

Oamenii de afaceri spun ca schimbarea de perceptie vine dupa o perioada in care Romania a avut o imagine de tara cu cea mai inalta crestere economica din UE, fiind considerata un adevarat tigru economic al Europei.

"Prin introducerea acestor masuri, pe care nu le comentam in prezent de fond, ci comentam senzatia de criza si panica pe care o creeaza introducerea unor astfel de masuri, incepand de la impozitul pe gosodarii, acum impozitul pe cifra de afaceri, si asta dupa ce s-au introdus niste modificari structururale prin legea salarizarii unitare.

Aceste lucruri reflecta o adevarata disperare privind situatia colectarii la buget si situatia deficitului bugetar", a afirmat presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogonaru.

Oamenii de afaceri subliniaza ca Guvernul le ofera senzatia de improvizatie.

"Am trait ieri chestiunea cu fondurile de pensii. Unii anuntau ca fondul de pensii se nationalizeaza si altii ca este o prostie", a completat Pogonaru.

Ministrul desemnat pentru Finante, Ionut Misa, a facut joi o prima declaratie in care arata ca Pilonul II de pensii, care administreaza active de aproape 40 de miliarde lei, va fi desfiintat, banii vor fi returnati contribuabililor, iar acestia vor trebui sa aleaga intre Pilonul I, de stat, sau Pilonul III, privat.

Ulterior, premierul desemnat Mihai Tudose a declarat, dupa discursul sustinut in plenul camerelor reunite inaintea votului de investire a Cabinetului sau, ca Pilonul II de pensii nu va fi desfiintat si ca va avea o discutie pe acest subiect cu ministrul Finantelor, cel care a facut anuntul referitor la desfiintare.

Si presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat tot joi, la Parlament, ca desfiintarea Pilonului II de pensii este "o prostie".

In cadrul aceleiasi intalniri, omul de afaceri Dragos Anastasiu a spus ca atat masurile in sine, cat si modul de comunicare creeaza panica si au un efect imediat negativ asupra populatiei.

"Atrag atentia asupra cursului valutar, atrag atentia la ce s-a intamplat ieri pe bursa, atrag atentia la lipsa investiilor care va duce la lipsa locurilor de munca. Acesta este un cerc vicios. Toata lumea trebuie sa inteleaga ...citeste mai departe despre "Oameni de afaceri: Guvernul da senzatia de improvizatie. Masurile fiscale denota disperare, creeaza senzatia de criza si panica" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#masuri fiscale program guvernare, #oameni afaceri Romania , #Stiri Taxe si impozite