Obligatiile fiscale se reduc, daca le achitati pana pe 15 decembrie

Vineri, 16 Noiembrie 2018, ora 16:43
5709 citiri
Obligatiile fiscale se reduc, daca le achitati pana pe 15 decembrie
Foto: CC0 Creative Commons

Persoanele fizice care au depus Declaratia Unica pana la 31 iulie 2018 si isi achita integral obligatiile fiscale estimate pentru anul 2018, pana la 15 decembrie, inclusiv, vor primi o bonificatie de 5% din totalul sumei datorate, potrivit unui comunicat al Ministerului Finantelor Publice.

De asemenea, contribuabilii care vor alege sa-si achite obligatiile fiscale pana la 15 martie 2019, reducerea este de doar 5% din suma totala datorata, daca Declaratia unica a fost depusa prin mijloace electronice de transmitere la distanta.

MFP mentioneaza ca Declaratia Unica trebuie completata si depusa de catre persoanele fizice care realizeaza, individual sau intr-o forma de asociere, venituri din Romania si/sau din strainatate, si de cele care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii. Persoanele care nu realizeaza venituri si aleg sa plateasca contributia de asigurare de sanatate au, de asemenea, obligatia de a depune Declaratia Unica.

Declaratia Unica poate fi accesata la adresa https://declunica.anaf.ro/, cu numele de utilizator si parola contului personal din Spatiul Privat Virtual, prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro.

Incepand cu anul 2019, Declaratia Unica se va depune exclusiv online, potrivit legislatiei fiscale in vigoare.

Totodata, persoanele care primesc decizii de impunere pentru definitivarea impozitului pe venit sau a CAS aferente anilor fiscali precedenti, au ca termen de plata data de 30 iunie 2019 si vor beneficia de o bonificatie de 10% daca isi achita obligatiile pana la 15 decembrie 2018.

Contribuabilii care vor primi decizii de impunere pentru definitivarea CASS aferenta anilor fiscali precedenti, la inceputul anului 2019, au acelasi termen de plata - 30 iunie 2019 - si vor beneficia de bonificatia de 10% daca isi achita obligatiile pana la 31 martie 2019.

#reducere obligatii fiscale, #taxe finante reduse , #Stiri Taxe si impozite