ONG-urile sunt ajutate sa primeasca 2% din impozitul pe venit prin intermediul unei aplicatii web

Marti, 17 Aprilie 2018, ora 19:19
1197 citiri
ONG-urile sunt ajutate sa primeasca 2% din impozitul pe venit prin intermediul unei aplicatii web
Foto: Arhiva Ziare.com

Organizatia neguvernamentala independenta Code for Romania anunta lansarea aplicatiei web redirectioneaza.ro, ce vine in sprijinul ONG-urilor care colecteaza formularele 230 de redirectionare a impozitului pe venit de la sustinatorii lor.

"Incurajam implicarea civica, de aceea indemnam oamenii sa devina supereroi civici. Daca ei nu pot redirectiona impozitul sau vor sa dea o mana de ajutor in plus, pot descarca formularul precompletat de pe pagina ONG-ului pe care vor sa il sustina, il printeaza in mai multe exemplare si il transmit colegilor, prietenilor si familiei si ii incurajeaza sa redirectioneze", se arata intr-un comunicat.

Realizatorii aplicatiei precizeaza ca "pe redirectioneaza.ro orice ONG are posibilitatea de a-si crea un cont in platforma si de a folosi pagina sa dedicata pentru a incuraja oamenii sa redirectioneze acest impozit, in cel mai simplu mod permis de legislatia in vigoare".

Acest instrument a fost dezvoltat si este disponibil in mod gratuit gratie muncii unei echipe de voluntari Code for Romania, precizeaza sursa citata.

Redirectioneaza.ro contine informatii despre o varietate de ONG-uri care pot fi sustinute prin simpla redirectionare a 2% din impozit. 'Prin digitalizarea formularului #230 eliminam nevoia unui contact direct dintre organizatii si sustinatori, economisind timp si resurse cheltuite pe actiuni publice in mediul offline', se arata in comunicat.

Potrivit ONG-ului, majoritatea persoanelor care au posibilitatea de a redirectiona 2% din impozitul pe venit nu o fac din cauza procesului greoi si a lipsei informatiilor centralizate cu privire la ONG-urile pe care le-ar putea sustine.

"Mai mult, si ONG-urile se confrunta cu dificultatea de a transmite mesajul legat de redirectionare catre audiente foarte largi, intr-un mod simplu, fara consum de resurse suplimentare", spune sursa citata.

Potrivit realizatorilor aplicatiei, cei care doresc sa sustina un ONG o pot face in cativa pasi:

intra pe redirectioneaza.ro;citesc si aleg catre ce ONG vor sa redirectioneze 2% din impozit;completeaza formularul de pe pagina unui ONG;descarca fisierul PDF si il printeaza;adauga CNP-ul, semneaza formularul.

Formularul poate fi trimis fie prin posta, cu scrisoare recomandata, catre unitatea ANAF de care apartine doritorul, fie prin curier sau posta la adresa ONG-ului si se ocupa ei de depunerea lui. ...citeste mai departe despre "ONG-urile sunt ajutate sa primeasca 2% din impozitul pe venit prin intermediul unei aplicatii web" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ONG impozit redirectionare, #redirectionare venit ONG, #redirectionare impozit venit ONG, #redirectionare online ONG , #Stiri Taxe si impozite