Operatiunea "Hermes" demarata de Fisc: Prejudiciu de 17 milioane de euro (Video)

Vineri, 26 Februarie 2016, ora 19:01
1494 citiri
Operatiunea "Hermes" demarata de Fisc: Prejudiciu de 17 milioane de euro (Video)
Foto: Facebook/Directia Generala Antifrauda Fiscala

Inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF) au identificat un prejudiciu de peste 17 milioane de euro in urma investigarii a 44 de firme importatoare. Acestea au fost monitorizate in cadrul operatiunii "Hermes", declansate in octombrie 2015.

Controalele au fost demarate "in scopul valorificarii datelor colectate in timpul verificarii activitatii centrelor en-gros si destructurarii retelelor de firme fantoma utilizate pentru disimularea operatiunilor de import si comercializarea frauduloasa a marfurilor de provenienta extracomunitara", arata un comunicat remis Ziare.com.

DGAF arata ca firmele respective au fost infiintate pe numele unor persoane cu o conditie materiala precara si fara studii, aflate in imposibilitatea justificarii resurselor financiare necesare realizarii a catorva zeci de importuri de marfa (TIR-uri si containere) pe luna, care aprovizioneaza centrele en-gros si magazinele de profil din Romania.

Prin intermediul acestor retele, in perioada ...citeste mai departe despre "Operatiunea "Hermes" demarata de Fisc: Prejudiciu de 17 milioane de euro (Video)" pe Ziare.com

#ANAF operatiune Hermes, #controale ANAF importatori, #ANAF importatori , #Stiri Taxe si impozite