Patronul Tibi Oil si inca doi suspecti, arestati pentru evaziune de 4 milioane euro

Joi, 13 Iunie 2013, ora 12:58
2962 citiri
Patronul Tibi Oil si inca doi suspecti, arestati pentru evaziune de 4 milioane euro

Trei membri ai gruparii suspectate de evaziune fiscala cu produse petroliere, cu un prejudiciu de aproximativ patru milioane de euro, au fost arestate preventiv de Tribunalul Prahova, unul dintre acestia, considerat liderul retelei, fiind omul de afaceri Constantin Vlad, patronul companiei Tibi Oil.

Tribunalul Prahova a emis mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele a trei persoane suspectate ca fac parte dintr-un grup infractional specializat in spalare de bani si evaziune fiscala, anchetatorii stabilind in acest caz un prejudiciu de patru milioane de euro adus bugetului de stat, a declarat, joi, corespondentului Mediafax, seful DIICOT Ploiesti, procurorul Ionut Botnaru.

Printre cele trei persoane se numara omul de afaceri din Campina Constantin Vlad, patronul Tibi Oil, companie specializata in comertul de produse petroliere si transport intern si international de produse petroliere.

Potrivit sursei citate, Constantin Vlad este considerat liderul gruparii infractionale, ceilalti doi arestati in acest dosar fiind persoane care il ajutau pe acesta in desfasurarea activitatii infractionale.

Opt societati inregistrate in Bulgaria, paravanul dupa care se realiza evaziunea fiscala

Procurorii ii acuza pe cei trei ca, impreuna cu alti suspecti din dosar, au infiintat opt societati comerciale in Bulgaria prin intermediul carora au facut achizitii intracomunitare de produse petroliere din Romania, insa, in realitate, marfurile trecute in acte ca fiind trimise in Bulgaria erau vandute pe teritoriul Romaniei, prin intermediul unor firme "fantoma", fara a fi achitate taxele si impozitele.

Anchetatorii au stabilit un prejudiciu de patru milioane de euro adus bugetului de stat prin neplata taxelor si impozitelor si au pus sechestru pe bunuri imobile si utilaje in valoare de peste 2,5 milioane de euro apartinand lui Constantin Vlad.

Marti, cei trei au fost ridicati si dusi la audieri la sediul DIICOT Ploiesti alaturi de alte 17 persoane, in urma a 15 perchezitii facute la domiciliile lor, dar si la sediile unor societati comerciale, zece dintre perchezitii avand loc in Prahova, doua in Vrancea si cate o perchezitie in Giurgiu, Timis si Tulcea.

Potrivit site-ului companiei, Tibi Oil, la care Constantin Vlad este actionar majoritar, a fost infiintata in urma cu aproape 20 de ani, fiind specializata in transport de produse petroliere, transporturi chimice, constructii industriale, exploatare forestiera si procesarea lemnului, productie de betoane si productie de biodiesel.

Conform sursei citate, compania, cu sediul in Comarnic, are un birou economic la Barcelona, iar numele lui Vlad apare pe site-ul Tibi Oil ca director general.

#arestare Constantin Vlad, #Constantin Vlad Tibi Oil, #arestare director Tibi Oil, #evaziune fiscala Constantin Vlad, #evaziune fiscala Tibi Oil , #Stiri Taxe si impozite