Pentru cine scade scade impozitul pe venit? Tariceanu trimite presa la ministrul de Finante, Dragnea raspunde cu "alta intrebare"

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 17:35
986 citiri

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat miercuri, la finalul sedintei coalitiei de guvernare, ca impozitul pe venituri se va reduce de la 16% la 10%.

Insa intrebat daca masura se aplica tuturor salariatilor sau daca se introduce impozit zero pentru salariile sub 2.000 de lei, asa cum prevedea programul de guvernare, Tariceanu nu a stiut sa raspunda si a trimis presa sa intrebe ministrul de Finante.

Ulterior, si Liviu Dragnea a refuzat sa faca precizari pe aceasta tema.

"In ceea ce priveste impozitul pe venit, acesta se reduce de la 16% la 10%", a spus Dragnea.

Intrebat daca pentru persoanele care au salariul sub 2.000 de lei impozitul va fi zero, liderul PSD a dat celebrul raspuns "alta intrebare".

Jurnalistii au insistat, dar Dragnea le-a spus ca "mai multe detalii veti vedea de la guvern".

In programul de guvernare se arata ca impozitul pe venit ar urma sa scada de la 16% (2016) la 0% la 1 ianuarie 2018 pentru salariatii care au maximum 2.000 de lei brut pe luna si de la 16% la 10% (2018) pentru cei cu un salariu brut lunar de peste 2.000 lei.

Citeste mai multe despre promisiunile PSD din programul de guvernare.

In luna martie a acestui an, Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal, atragea atentia ca aplicarea unei cote diferentiate reduse de impozitare de la 1 ianuarie 2018 nu este posibila, in conditiile in care veniturile bugetare sunt la un nivel extrem de mic.

"Daca ne uitam la programul de guvernare, asa cum a fost el aprobat, acolo se stipuleaza ca se intentioneaza ca, incepand cu 1 ianuarie 2018, sa se treaca la o cota diferentiata redusa fata de nivelul curent, adica 10% peste 2.000 de lei brut si 0 pentru salarii sub 2.000 de lei.

Eu cred ca trebuie spus raspicat de orice economist responsabil ca acest lucru nu se poate. In momentul in care deja avem o problema cu veniturile bugetare. Va reamintesc ca Romania are cele mai mici venituri bugetare din Europa si atentie ca sunt mai multe discutii la nivel european, "Europa cu mai multe viteze" si asa mai departe.

In momentul cand noi avem venituri din taxe si impozite de 25 si ceva la suta din PIB si media europeana este de 40, cred ca ne este clar tuturor unde suntem, in ce viteza suntem", afirma Dumitru la acea vreme. ...citeste mai departe despre "Pentru cine scade scade impozitul pe venit? Tariceanu trimite presa la ministrul de Finante, Dragnea raspunde cu "alta intrebare"" pe Ziare.com

#impozit zero, #reducere impozit venit , #Stiri Taxe si impozite