Perchezitii in Capitala, la persoane suspectate de evaziune fiscala de peste 750.000 de euro

Marti, 18 Iunie 2013, ora 09:29
1452 citiri
Perchezitii in Capitala, la persoane suspectate de evaziune fiscala de peste 750.000 de euro

Politistii fac, marti, cinci perchezitii in Capitala, fiind vizate sase persoane suspectate de evaziune fiscala in domeniul achizitiilor intracomunitare de materiale de constructii, prejudiciul fiind estimat la peste 750.000 de euro.

Perchezitiile la cele cinci adrese din Capitala vizeaza destructurarea unui grup infractional, la finalul acestora urmand sa fie duse la audieri sase persoane.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada 2011-2013, membrii gruparii au racolat persoane cu posibilitati financiare reduse, pe numele carora au infiintat societati comerciale.

Dupa ce au preluat societatile pe numele intermediarilor, membrii gruparii au cumparat materiale de constructii in cantitati mari, prin achizitii intracomunitare.

Marfurile au fost apoi comercializate pe piata interna, fara ca in evidentele contabile sa fie operate tranzactiile economice efectuate, a precizat Politia Capitalei.

Politistii bucuresteni specializati in investigarea fraudelor verifica si eventuala implicare a suspectilor in activitati infractionale pe linia spalarii de bani.

Prejudiciul adus bugetului de stat de catre membrii gruparii a fost estimat la peste 750.000 de euro.

La perchezitii participa politisti de la investigarea fraudelor din Politia Capitalei, coordonati de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, cu sprijinul Serviciului Roman de Informatii.

#perchezitii evaziune fiscala Bucuresti, #frauda spalare bani Bucuresti, #ancheta politie spalare bani , #Stiri Taxe si impozite