Peste 2.400 de firme au beneficiat de esalonarea platilor

Sambata, 17 Martie 2012, ora 16:10
2295 citiri
Peste 2.400 de firme au beneficiat de esalonarea platilor
Suma esalonata se ridica la un milion de lei

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a acordat in 2011, in vederea sprijinirii firmelor in dificultate, peste 2.400 de esalonari la plata pe o perioada de maximum cinci ani.

Valoarea sumelor esalonate este de peste un miliard de lei, potrivit rezultatelor anuale ale institutiei, preluate de NewsIn.

De asemenea, s-au aprobat amanari la plata penalitatilor sau majorarilor in vederea anularii, cu o valoare cumulata de 44 milioane lei.

ANAF a emis si 6.257 decizii de anulare a penalitatilor de intarziere, in valoare de 24,3 milioane lei.

In septembrie 2011, fostul ministru Georghe Ialomitianu a anuntat ca modificarile Codului Fiscal vizeaza un regim privind esalonarea la plata a obligatiilor fiscale pentru o perioada maxima de cinci ani si incurajarea platii voluntare a obligatiilor fiscale restante prin anularea sau reducerea cu 50% a penalitatilor.

Totodata, a fost modificata ordinea de distribuire si de stingere a obligatiilor fiscale, astfel incat platile efectuate de contribuabili sa stinga mai intai creantele fiscale principale, iar in cadrul acestora cu prioritate cele cu retinere la sursa.

#taxe impozite, #ANAF declaratii, #venituri anaf, #fisc venituri, #administratia fiscala , #Stiri Taxe si impozite