Plati cu cardul: Valoarea taxelor si impozitelor achitate s-a dublat

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 11:19
3139 citiri
Plati cu cardul: Valoarea taxelor si impozitelor achitate s-a dublat

Valoarea taxelor si impozitelor platite cu cardul s-a dublat in primele 11 luni ale anului trecut la 69,4 milioane lei, valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card fiind de 340 lei, se arata intr-un comunicat transmis miercuri de Visa Europe.

"Am dezvoltat si promovat campanii pentru a sprijini extinderea numarului administratiilor locale care accepta plata cu cardul a taxelor si impozitelor si pentru informarea romanilor privind acest serviciu, iar rezultatele nu au intarziat sa apara", a declarat directorul general Manager Romania Visa Europe, Catalin Cretu.

"Suntem bucurosi ca romanii au primit extrem de bine posibilitatea de a plati cu cardul taxele si impozitele si au realizat, in primele 11 luni din 2011, aproape 204.000 de tranzactii de plata cu cardul a taxelor si impozitelor, de 1,7 ori mai multe decat in anul precedent", a adaugat acesta.

Astfel, valoarea totala a taxelor si impozitelor platite cu cardul aproape s-a dublat in primele 11 luni 2011 fata de aceeasi perioada a anului precedent, la 69,4 milioane de lei, potrivit datelor raportate de bancile din Romania, membre ale Visa Europe.

Segmentul platilor online cu cardul a fost cel mai dinamic

"Am observat ca segmentul platilor online cu cardul a fost de departe cel mai dinamic, numarul si valoarea tranzactiilor crescand de peste sapte ori. Speram ca numarul primariilor care accepta plata taxelor si impozitelor cu cardul online, fara comision, va creste semnificativ, pentru ca astfel sa se evite cozile interminabile de la ghiseu si cetatenii sa poata plati oricand, de oriunde s-ar afla, in tara sau in strainatate", a precizat Cretu.

Posesorii de carduri Visa pot plati taxele si impozitele cu cardul la POS-urile instalate la ghiseele administratiilor fiscale in 145 de localitati si pe internet in 36 orase. Reteaua de localitati care accepta plata prin card a taxelor si impozitelor locale a crescut in ultimii doi ani, in 2009 fiind 30 de localitati care ofereau posibilitatea achitarii taxelor prin POS si cinci online.

Valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card a crescut la 340 lei, de la 301 lei in primele 11 luni din 2010

De asemenea, Visa Europe, impreuna cu bancile membre din Romania, desfasoara in perioada ianuarie - martie 2012, pentru al treilea an consecutiv, o campanie nationala de promovare a utilizarii cardului pentru plata taxelor si impozitelor locale.

Visa Europe si bancile membre vor continua discutiile cu autoritatile locale pentru a introduce plata taxelor si impozitelor locale prin card, pana cand cel putin toate resedintele de judet din Romania vor oferi acest serviciu, fie prin POS, fie online, potrivit companiei.

In Europa, sunt peste 430 milioane carduri Visa de debit, credit si business, 12,5% din cheltuielile din Europa fiind facute cu un card Visa.

#taxe impozite online, #plata online, #plata online impozite, #plata online Visa , #Stiri Taxe si impozite