Platile electronice castiga popularitate in randul administratiilor fiscale. Vezi unde poti plati cu cardul

Sambata, 15 Februarie 2014, ora 08:35
2357 citiri
Platile electronice castiga popularitate in randul administratiilor fiscale. Vezi unde poti plati cu cardul

Plata taxelor si impozitelor locale cu cardul direct la POS la sediile administratiilor fiscale era acceptata de 176 de primarii la finalul anului trecut, in crestere cu 70% fata de anul anterior, potrivit datelor raportate de bancile din Romania, membre ale Visa Europe.

"Am observat in ultimul an ca tot mai multe primarii incep sa se orienteze spre acceptarea platii online pe ghiseul.ro, platforma pusa gratuit la dispozitia lor, si sa renunte la platformele proprii", a spus Catalin Cretu, director regional pentru Romania si Croatia, Visa Europe.

Mai mult, taxele si impozitele locale pentru 6 orase pot fi platite cu cardul in locatii special deschise in centre comerciale si sucursale bancare sau la 18 infochioscuri instalate la sediile administratiei locale, in supermarket-uri si mall-uri. Visa Europe, impreuna cu bancile membre si cu sprijinul autoritatilor locale, va continua sa extinda in primul trimestru din 2014 lista locatiilor special deschise pentru plata taxelor si impozitelor locale cu cardul.

Extinderea retelei de acceptare a platilor de taxe si impozite locale cu cardul a reprezentat un imbold pentru cresterea acestor tranzactii, in conditiile in care contribuabilii sunt tot mai interesati sa isi achite obligatiile fiscale mai simplu, in siguranta si fara costuri suplimentar.

Vezi aici harta primariilor care accepta plata cu cardul.

Valoarea taxelor platite cu cardul a crescut cu 36% in 2013

Valoarea totala a taxelor si impozitelor platite cu cardul in Romania a crescut anul trecut cu 36%, la 133 milioane lei, sustinuta de tranzactiile la POS (+38%), potrivit datelor raportate de bancile din Romania membre ale Visa Europe.

In acelasi timp, anul trecut, romanii au folosit mai des cardurile pentru a-si achita taxele si impozitele si au realizat peste 372.000 de plati electronice, in crestere cu 31% comparativ cu 2012.

Valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card a crescut usor anul trecut, cu 4%, la 358 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#plata taxe impozite, #plata impozitelor locale, #plata impozit card , #Stiri Taxe si impozite