Pleci sau treci prin Bulgaria? Iata singurele locuri unde se mai poate plati taxa de drum

Joi, 02 Februarie 2017, ora 16:05
5855 citiri
Pleci sau treci prin Bulgaria? Iata singurele locuri unde se mai poate plati taxa de drum
Foto: Hepta

Soferii care intra in Bulgaria si care puteau plati taxa de drum la mai multi agenti economici pot achita, de la 1 februarie, aceasta taxa, doar in unitatile speciale din vami, in urma unor modificari adoptate de autoritatile din tara vecina.

Ghiseele la care se achita taxa sunt amplasate in punctele de frontiera Vidin/Calafat, Ruse/Giurgiu, Silistra/Ostrov, Kardam/ NegruVoda si Duran Kulak/ Vama Veche, imediat dupa efectuarea controlului la intrarea pe teritoriul Bulgariei.

"Autoritatile de frontiera bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Giurgiu, prin intermediul Centrului Comun de Contact romano-bulgar, cu privire la faptul ca, din data de 01.02.2017, au intrat in vigoare noi modificari la legea circulatiei pe drumurile publice pe teritoriul statului vecin.

Conform modificarilor legislative, conducatorii mijloacelor de transport care intra in Bulgaria isi pot continua calatoria pe teritoriul statului vecin numai dupa ce efectueaza plata taxei pentru drumuri, conform categoriei din care atovehiculul face parte, doar de la unitatea speciala din cadrul Agentiei Vamale a R.Bulgaria", precizeaza documentul citat.

Ghiseele la care se achita taxa de drum pentru Bulgaria sunt amplasate imediat dupa cele de control la frontiera pentru intrarea pe teritoriul statului bulgar. Plata taxei de drum se poate efectua doar cu un card bancar pentru autovehiculele cu o greutate mai mare de 7,5 tone, iar pentru autoturisme se poate efectua plata in euro, leva sau cu un card bancar.

Pana in prezent, Agentia Vamala Bulgara a infiintat pentru plata taxei de drumuri cate o unitate la punctele de trecere a frontierei Vidin/Calafat, Silistra/Ostrov, Kardam/Negru Voda si Duran Kulak/Vama Veche si doua unitati la puctul detrecere de la Ruse/Giurgiu.

"Avand in vedere aspectele prezentate, va informam ca Politia de Frontiera tine permanent legatura cu autoritatile bulgare si a dispus toate masurile aflate in competenta pentru fluidizarea traficului, fiind suplimentat personalul aflat la controlul de frontiera si fiind utilizata la maximum infrastructura punctelor de frontiera", precizeaza ITPF Giurgiu. ...citeste mai departe despre "Pleci sau treci prin Bulgaria? Iata singurele locuri unde se mai poate plati taxa de drum" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#modificare plata taxa drum, #Bulgaria taxa drum , #Stiri Taxe si impozite