Ponta a luat o masura ce ii va aduce un capital de imagine, insa a trecut cu vederea ceva

Miercuri, 15 Aprilie 2015, ora 08:14
1118 citiri
Ponta a luat o masura ce ii va aduce un capital de imagine, insa a trecut cu vederea ceva
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii Tax

Guvernul va reduce TVA la alimente de la 24 la 9%, incepand din luna iunie, insa nu toata aceasta scadere va fi resimtita de populatie, astfel ca o parte va putea fi redirectionata de producatori spre zona investitiilor si retehnologizare.

Ziare.com a stat de vorba cu Alexandru Cristea, tax partner al Tuca Zbarcea & Asociatii Tax, despre avantajele, dar si despre capcanele acestei masuri.

"Reducerea TVA la alimente este, fara doar si poate, una din cele mai benefice si coerente masuri anuntate in contextul mult discutat al reducerilor de taxe si al introducerii noului Cod Fiscal.

Si ma refer aici in primul rand la caracterul social al acestei masuri. Va fi cu siguranta o gura de oxigen pentru cosul zilnic de consum al populatiei, in conditiile in care ponderea cheltuielilor cu alimentele in veniturile populatiei, una din cele mai sarace ale Europei, este foarte mare (circa 32%) ", a aratat specialistul.

Noul ministru al Finantelor, despre scaderea TVA: Va creste puterea de ...citeste mai departe despre "Ponta a luat o masura ce ii va aduce un capital de imagine, insa a trecut cu vederea ceva" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ponta reducere TVA, #TVA redus alimente , #Stiri Taxe si impozite