Primaria Capitalei vrea de la bucuresteni mai multi bani din taxe si impozite

Luni, 26 Februarie 2018, ora 10:40
1155 citiri
Primaria Capitalei vrea de la bucuresteni mai multi bani din taxe si impozite

Bucurestenii ar putea plati mai mult pentru taxe si impozite, daca proiectul Primariei Capitalei, aflat in dezbatere publica, va fi aprobat. Oficial, de vina este tot inflatia.

Astfel, mai multe taxe si impozite locale in Bucuresti ar urma sa creasca incepand cu anul 2019, conform unui proiect publicat pe site-ul Primariei Capitalei.

PMB explica inititativa prin cresterea ratei inflatiei. In expunerea de motive sunt invocate prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, care spun ca, in cazul oricarui impozit sau oricarei taxe locale, sumele se indexeaza anual, pana in 30 aprilie, tinand cont de rata inflatiei pentru anul fiscal anterior, comunicata pe site-urile oficiale ale Ministerului Finantelor Publice si Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Amintim ca rata anuala a inflatiei a urcat in luna ianuarie la 4,32%, cel mai inalt nivel din iulie 2013 pana acum, arata primele estimari publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Asupra vulnerabilitatilor din economia romaneasca a atras atentia si France Presse.

Proiectul Primariei prevede si pentru 2019 o bonificatie de 10% pentru plata cu anticipatie, pana la data de 31 martie, a impozitului pe cladiri, terenuri si mijloace de transport datorate de catre contribuabilii persoane fizice pentru intregul an.

Ce taxe cresc

Pentru terenurile amplasate in intravilan, inregistrate in Registrul agricol la categoria de folosinta terenuri cu constructii, impozitele ar urma sa creasca in felul urmator: zona A - de la 10.353 lei/ha in prezent la 10.695 lei/ha, conform proiectului, pentru zona B - de la 8.597 lei/ha la 8.881 lei/ha, pentru zona C - de la 6.499 lei/ha la 6.713 lei/ha, pentru zona D - de la 4.447 lei/ha la 4.594 lei/ha.

In ceea ce priveste terenurile amplasate in extravilan, taxele vor creste dupa cum urmeaza: pentru terenurile cu constructii - de la 27 lei/ha la 28 lei/ha, pentru teren arabil - de la 46 lei/ha la 48 lei/ha, pentru pasune - de la 24 lei/ha la 25 lei/ha.

Pentru vehiculele fara capacitate cilindrica evidentiata, impozitul va creste de la 100 lei/an la 103 lei/an.

Taxa pentru eliberarea autorizatiilor sanitare de functionare ar urma sa fie majorata de la 17 la 18 lei, iar cea pentru eliberarea atestatului de producator, respectiv pentru eliberarea carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol de la 69 de lei la 71 de lei.

De asemenea, ar urma sa fie majorata taxa pentru eliberarea/ vizarea anuala a auto ...citeste mai departe despre "Primaria Capitalei vrea de la bucuresteni mai multi bani din taxe si impozite" pe Ziare.com

#PMB taxe impozite , #Stiri Taxe si impozite