Profesiile liberale: Guvernul pregateste o "amnistie fiscala" pentru erorile ANAF

Miercuri, 13 Mai 2015, ora 07:46
1298 citiri
Profesiile liberale: Guvernul pregateste o "amnistie fiscala" pentru erorile ANAF
Foto: ANAF

Premierul Victor Ponta a anuntat ca Guvernul va discuta miercuri un proiect de lege prin care vor fi anulate anumite obligatii de plata pentru drepturi de autor, PFA sau PFI. Masura ar urma sa stopeze procesele pe care companiile le au cu ANAF si ar reglementa un "moment zero" cu data de 1 iulie.

Oficial, premierul Ponta spune ca masura este urmare a faptului ca sunt deschise multe procese intre ANAF si diversi contribuabili, iar "costul proceselor depaseste cuantumul banilor obtinuti".

In realitate, masura vine in ajutorul ANAF, institutia pierzand pe banda rulanta procesele intentate de contribuabili impotriva deciziilor inspectorilor de Fisc. Si nu schimba nimic pe viitor in materie de fiscalitate.

Dan Badin, Deloitte: "Probabil vor exista norme de aplicare"

Partener coordonator servicii fiscale si juridice Deloitte, Dan Badin este convins ca proiectul nu se va adresa exclusiv celor care au deschis litigii cu ANAF si ca viitoarea lege trebuie explicata foarte... citeste mai departe despre "Profesiile liberale: Guvernul pregateste o "amnistie fiscala" pentru erorile ANAF" pe Ziare.com

#profesii liberale amnistie ANAF , #Stiri Taxe si impozite