Programatorii, scutiti de impozitul pe salarii si in 2016: Conditii de fond si forma

Vineri, 04 Martie 2016, ora 06:56
1750 citiri
Programatorii, scutiti de impozitul pe salarii si in 2016: Conditii de fond si forma
Foto: Adrian Benta

Si in anul 2016 persoanele fizice angajate cu functie de creator de programe pentru calculator beneficiaza de scutirea la plata pentru impozitul pe venitul din salariu.

Aceasta este o masura fiscala foarte buna si ar trebui extinsa la toate categoriile de persoane fizice ce realizeaza exporturi de servicii. Afirmam asta prin prisma faptului ca majoritatea bunurilor manufacturate se fabrica in China si se comercializeaza in toata lumea, prin urmare ar fi oportun ca noi sa stimulam toate exporturile de servicii.

In anul 2015 a aparut o modificare normativa importanta, in sensul ca poate fi considerat programator in acceptiunea scutirii de impozit pe venit data de art. 60 din noul Cod Fiscal orice persoana fizica absolventa a unei facultati, cu studii superioare de lunga durata, indiferent de domeniul studiilor.

Citeste mai departe despre "Programatorii, scutiti de impozitul pe salarii si in 2016: Conditii de fond si forma" pe Ziare.com

#scutire impozit salarii programatori, #scutire impozit venit programatori, #scutire impozit programatori , #Stiri Taxe si impozite