Programul de guvernare al lui Dancila: Vom plati impozit pe gospodarie. Noi cresteri la salariul minim pana in 2020

Vineri, 26 Ianuarie 2018, ora 13:19
1614 citiri
Programul de guvernare al lui Dancila: Vom plati impozit pe gospodarie. Noi cresteri la salariul minim pana in 2020
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a anuntat vineri, in timp ce partenerii social-democrati stabilesc componenta Guvernului Viorica Dancila, ca programul de guvernare ce va fi prezentat de noul Executiv va stabili ca salariul minim sa creasca cu 100 de lei pe an pana in 2020 si 150 de lei pentru cei cu studii superioare.

Seful ALDE a spus ca din noul program va fi scoasa taxa de solidaritate, element ce fusese oricum abandonat si de Tudose pentru ca a creat discutii aprinse si val de nemultumire in randul mediului de afaceri.

"Romania nu trebuie sa ramana o tara cu mana de lucru ieftina", a motivat Tariceanu, in fata jurnalistilor, masura cresterii salariului minim.

El a anuntat insa ca impozitul pe gospodarie ramane in picioare, insa nu a precizat o data exacta de la care va fi aplicat.

"Urmeaza ca Ministerul Finantelor sa porneasca la operationalizarea acestui impozit, el presupune o logistica necesara si nu exista din partea ministerului un termen pe care sa-l fi avansat", a spus Tariceanu.

Citeste mai departe despre "Programul de guvernare al lui Dancila: Vom plati impozit pe gospodarie. Noi cresteri la salariul minim pana in 2020" pe Ziare.com.

#impozit gospodarie PSD Dancila, #crestere salariu minim Dancila PSD , #Stiri Taxe si impozite