Proiectul lui Serban Nicolae privind paradisurile fiscale a trecut de Comisia Juridica. Fenechiu (PNL): Ii permite lui Dragnea sa faca in Belina cazinouri

Miercuri, 11 Octombrie 2017, ora 19:34
876 citiri
Proiectul lui Serban Nicolae privind paradisurile fiscale a trecut de Comisia Juridica. Fenechiu (PNL): Ii permite lui Dragnea sa faca in Belina cazinouri
Foto: site oficial Daniel Fenechiu

Comisia Juridica a Senatului a avizat favorabil, miercuri, proiectul initiat de Serban Nicolae (PSD) care instituie masuri de regim fiscal derogatoriu si de regim juridic special aplicabil insulelor, grindurilor si altor suprafete de uscat.

Propunerea legislativa a fost avizata favorabil cu 5 voturi "pentru", 2 abtineri si un vot impotriva.

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a spus ca nu poate sustine propunerea, in conditiile in care insula Belina ar intra sub incidenta proiectului de lege.

"Propunerea, de principiu, este foarte buna, cu siguranta. Pozitia mea personala ar fi fost cu alta daca discutam acum trei luni sau peste sase luni, dar in contextul in care in momentul acesta Belina intra in prevederile acestei legi, eu nu pot sa sustin. (...) Maine citesc: Senatorii liberali avizeaza un proiect care ii permite lui Dragnea sa faca cazinouri in Belina", a declarat senatorul Daniel Fenechiu.

Serban Nicolae a replicat ca "este si mai simplu cu Belina, peste un an trebuie sa intre inapoi in patrimoniul statului".

Proiectul de lege prevede ca, in scopul dezvoltarii activitatilor economice, crearii de locuri de munca si cresterii veniturilor bugetare, se instituie un regim fiscal derogatoriu si un regim juridic special aplicabile unei anumite categorii de terenuri, constructiilor edificate pe acestea si activitatilor economice aferente.

Terenurile la care se refera se constituie din insule, grinduri si alte suprafete de uscat cu potential de exploatare economica, rezultate prin actiuni sau modificari naturale ale teritoriului ori prin lucrari de amenajare hidrotehnica si care fac parte din domeniul public al statului, potrivit sursei citate.

Terenurile amintite sunt scutite de impozitul pe teren si taxa pe teren. De asemenea, activitatile economice ce se pot autoriza pe terenurile mentionate sunt cele de productie de energie regenerabila, turism, agrement, alimentatie publica, comert cu amanuntul, jocuri de noroc, precum si cele de servicii conexe acestora.

Pentru constructiile si activitatile economice realizate pe terenurile mentionate taxele si impozitele locale datorate potrivit dispozitiilor Codului fiscal se reduc cu 50%, potrivit sursei citate.

Initiativa legislativa propune ca pentru jocurile de noroc ca taxele si impozitele prevazute de dispozitiile OUG 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc cu modificarile ulterioare sa fie reduse cu 50%.

Dispozitiile acestui proiect de act normativ nu se aplica ter ...citeste mai departe despre "Proiectul lui Serban Nicolae privind paradisurile fiscale a trecut de Comisia Juridica. Fenechiu (PNL): Ii permite lui Dragnea sa faca in Belina cazinouri" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dragnea paradis fiscal Belina, #Belina reducere taxe cazinouri , #Stiri Taxe si impozite