PSD merge pana la capat cu Split TVA: Va deveni obligatoriu de la 1 ianuarie 2018

Miercuri, 04 Octombrie 2017, ora 09:20
1066 citiri
PSD merge pana la capat cu Split TVA: Va deveni obligatoriu de la 1 ianuarie 2018
Foto: Arhiva/Ziare.com

Presedintele Comisiei de buget-finante din Senat, social-democratul Eugen Teodorovici, a anuntat ca cei care sperau ca totusi Split TVA nu va deveni obligatoriu vor fi dezamagiti, pentru ca senatorii PSD si ALDE vor vota legea asa cum a dorit-o Guvernul.

Amintim ca saptamana trecuta senatorii din Comisia de buget-finante, inclusiv Teodorovici, au dat aviz negativ proiectului Guvernului si au decis, in schimb, ca Split TVA sa devina obligatoriu de la 1 ianuarie 2018 doar pentru companiile de stat si firmele care au contracte cu statul. Acest lucru l-a enervat pe seful PSD Liviu Dragnea care l-a acuzat pe Teodorovici ca isi face imagine si a catalogat propunerea drept "o prostie".

In saptamana ce s-a scurs de atunci, conducerea PSD a reusit sa isi impuna punctul de vedere privind noul mecanism de plata defalcata a TVA, astfel ca Teodorovici a anuntat marti ca varianta Guvernului va fi cea care va intra in vigoare, informeaza Agrespres.

Intrebat daca va sustine in continuare eliminarea accizei pe carburant, in ciuda deciziei Consiliului Executiv National al PSD, Teodorovici a spus ca aceasta este abordarea sa si nu sunt argumente pentru a-si schimba opinia. Fostul ministru in Guvernul Ponta a spus si ca nu gaseste "argumente logice" pentru un nou mecanism privind plata TVA.

"Aceasta este abordarea mea, modul in care mi-am desfasurat activitatea in Guvern, in Parlament si (...) nu am argumente logice sa sustin un mecanism nou vizavi de split TVA. Este poate o alternativa taxarea inversa care se practica la nivel european, care (...) elimina problema de colectare. Sunt solutii care pot fi discutate si aplicate", a sustinut Teodorovici marti, la finalul sedintei de grup a senatorilor PSD.

Fostul ministru de Finante a mai spus ca in sedinta de grup nu s-a discutat despre schimbarea sa din functia de presedinte al Comisiei de buget-finante a Senatului.

Sistemul Split TVA a intrat in vigoare la 1 octombrie si pana la sfarsitul anului este optional, urmand ca de la 1 ianuarie 2018 sa devina obligatoriu. Noul sistem a fost dur criticat de mediul de afaceri, iar sondajele derulate in randul companiilor private au aratat ca acestea incearca sa amane pe cat posibil intrarea in sistem.

In schimb, ministrul de Finante Ionut Misa sustinea la inceputul lunii trecute ca "sunt mii de firme" care vor sa il aplice. Dupa intrarea in vigoare, cifrele realitatii l-au contrazis. Jurnalistii de la Profit.ro aratau marti ca, potrivit datelor obtinute de la ANAF, ...citeste mai departe despre "PSD merge pana la capat cu Split TVA: Va deveni obligatoriu de la 1 ianuarie 2018" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Split TVA obligatoriu PSD Dragnea, #Split TVA obligatoriu 2018 , #Stiri Taxe si impozite