Recuperarea taxei auto: Nu mai trebuie sa mergi in instanta - Iata ce trebuie sa faci

Miercuri, 26 August 2015, ora 16:48
1139 citiri
Recuperarea taxei auto: Nu mai trebuie sa mergi in instanta - Iata ce trebuie sa faci
Foto: Arhiva Ziare.com

Soferii care vor sa recupereze taxa auto nu vor mai fi nevoiti sa dea statul in judecata, deoarece procesul se va face prin intermediul Fiscului, potrivit unei ordonante de urgenta adoptate miercuri in sedinta de Guvern.

Astfel, persoanele care au achitat taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii, pot solicita restituirea pe cale administrativa, fara a mai fi nevoie sa deschida actiune in instanta, conform unui comunicat remis Ziare.com.

Ce trebuie sa faca cei care se afla in aceasta situatie? Guvernul arata ca trebuie sa faca o cerere adresata organului fiscal.

"Solicitarile se solutioneaza in termen de 45 de zile de la inregistrare, prin decizie care se comunica persoanei interesate in maximum 10 zile de la emitere. Impotriva deciziei organului fiscal, precum si in cazul in care cererea nu a fost ...citeste mai departe despre "Recuperarea taxei auto: Nu mai trebuie sa mergi in instanta - Iata ce trebuie sa faci" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#recuperare taxa auto, #Fisc recuperare taxa auto , #Stiri Taxe si impozite