Reducerea TVA naste promisiuni pe banda rulanta: Nu doar mancarea se va ieftini, ci si vacantele

Miercuri, 08 Aprilie 2015, ora 16:02
1342 citiri
Reducerea TVA naste promisiuni pe banda rulanta: Nu doar mancarea se va ieftini, ci si vacantele

Reducerea TVA la alimente si bauturi non-alcoolice, de la 24% la 9%, se va reflecta integral la produsele de la raft, iar vacantele ar urma sa se ieftineasca cu 10% din aceasta vara, promit asociatiile de profil.

"Costul vacantelor va scadea cu cel putin 10% din vara, si cand spun vacante ma refer nu doar la pachetul de cazare cu mic dejun, ci la cat cheltuieste turistul in statiune pe mancare si cazare", a declarat Mirela Matichescu, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT).

Ea a spus ca scaderea se datoreaza atat reducerii TVA la alimentatie, de la 24% la 9%, incapand din iunie, cat si scaderii taxei pe valoarea adaugata, tot la 9%, la pachetele turistice, aplicata de la inceputul anului.

Mirela Matichescu crede ca toate restaurantele din statiuni vor ieftini meniurile din luna iunie, lucru care se va resimti in bugetul turistilor, unde mancarea ocupa cel mai important loc, alaturi de cazare.

"Cu aceste reduceri speram sa intram intr-o competitie reala ...citeste mai departe despre "Reducerea TVA naste promisiuni pe banda rulanta: Nu doar mancarea se va ieftini, ci si vacantele" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reducere TVA ieftinire vacante, #reducere TVA alimente ieftine, #reducere TVA mancare ieftina, #efecte reducere TVA alimente, #reducere tva alimente , #Stiri Taxe si impozite