Relaxarea fiscala propusa prin noul Cod Fiscal va duce la un gol bugetar de 37 de miliarde de lei

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 21:10
1093 citiri
Relaxarea fiscala propusa prin noul Cod Fiscal va duce la un gol bugetar de 37 de miliarde de lei

Masura relaxarii fiscale care este propusa prin noul proiect de Cod Fiscal va duce la neincasari de venituri bugetare in valoare de 37 de milioane de lei in patru ani, insa Guvernul estimeaza ca jumatate din suma va fi recuperata prin efectul pozitiv inregistrat in economie.

Neincasarile de 37 de miliarde de lei in perioada 2016-2019 ar reprezenta pierderi brute, in timp ce pierderile nete ar urma sa se ridice la 19 miliarde de lei, relateaza Mediafax.

Astfel, scaderea TVA de la 24 la 20 la suta, in anul 2016, va duce la un impact negativ brut de 11,5 miliarde de lei, din totalul de 16,4 miliarde de lei, asa cum se arata in nota de fundamentare a proiectului de Cod Fiscal.

De asemenea, incasarile din accize vor scadea cu 2,8 miliarde de lei, dupa micsorarea anuntata a accizelor pentru carburanti, bere si bauturi alcoolice, dar si dupa eliminarea accizelor la bijuterii, cafea si blanuri. In plus, eliminarea asa-numitei taxa pe stalp - impozitul pe constructiile speciale - ...citeste mai departe despre "Relaxarea fiscala propusa prin noul Cod Fiscal va duce la un gol bugetar de 37 de miliarde de lei" pe Ziare.com

#relaxare fiscala Guvern, #Guvern Cod Fiscal, #nou Cod Fiscal , #Stiri Taxe si impozite