Romania are al doilea cel mai redus cost din regiune pentru infiintarea unui SRL

Joi, 29 Mai 2014, ora 16:08
2341 citiri
Romania are al doilea cel mai redus cost din regiune pentru infiintarea unui SRL

Romania se afla pe locul al doilea in regiune in ceea ce priveste costurile pentru infiintarea unei societati cu raspundere limitata (SRL), ca aport la capitalul social, respectiv 45 de euro, reiese dintr-un studiu realizat de Accace. Prima pozitie in acest top este ocupata de Cehia, unde capitalul minim pentru infiintarea unui SRL este doar 1 euro.

La polul opus se afla Slovacia, unde este necesara o suma minima de 5.000 euro pentru infiintarea unui SRL. Nici in Ungaria sau Polonia acest cost nu este redus, fiind necesar un capital minim de 1.737 euro, respectiv 1.200 euro.

Paradoxal, Cehia are cel mai mare cost pentru infiintarea unei societati pe actiuni (S.A.), capitalul minim pentru infiintarea unei astfel de companii fiind de 72.930 euro, in timp ce in Ungaria este necesara suma de 69.462 euro. Romania se claseaza pe locul al treilea in acest top, la egalitate cu Slovacia, cu un capital minim de 25.000 euro, cel mai redus cost fiind in Polonia, de 24.000 euro.

Citeste mai multe despre Romania are al doilea cel mai redus cost din regiune pentru infiintarea unui SRL pe AvocatNet.ro

#cost infiintare SRL, #infiintare societate raspundere limitata, #aport capital social , #Stiri Taxe si impozite