Romania cade 3 locuri in topul mondial referitor la plata taxelor: Suntem sub Croatia, Peru si Guatemala

Marti, 24 Noiembrie 2015, ora 11:53
1629 citiri
Romania cade 3 locuri in topul mondial referitor la plata taxelor: Suntem sub Croatia, Peru si Guatemala
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania se claseaza pe pozitia 55 in clasamentul global PwC Paying Taxes 2016, care masoara usurinta platii taxelor si impozitelor pentru o companie tipica in 189 de economii din intreaga lume.

"Faptul ca Romania se claseaza pentru al doilea an consecutiv in prima treime a clasamentului Paying Taxes este un lucru pozitiv. Prin reducerea CAS din toamna anului 2014, Romania a reusit sa scada rata totala de impozitare fata de anul trecut de la 43,2% la 42%", a declarat Mihaela Mitroi, liderul departamentului de consultanta fiscala si juridica la PwC Romania.

In editia din acest an, tara noastra se claseaza inaintea Bulgariei (88), Republicii Cehe (122), Slovaciei (73), Poloniei (58) si Ungariei (95), insa in urma Croatiei (38), Sloveniei (35) si tarilor baltice (Estonia 30, Letonia 27 si Lituania 49), dar si in spatele Peru si Guatemala (locul 50).

"Acest lucru subliniaza necesitatea continuarii in ritm sustinut a reformelor inregistrate in ultimii ani, iar intrarea in vigoare a ...citeste mai departe despre "Romania cade 3 locuri in topul mondial referitor la plata taxelor: Suntem sub Croatia, Peru si Guatemala" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania top plata taxe, #Romania plati taxe, #Romania Paying Taxes, #Paying Taxes 2016 , #Stiri Taxe si impozite