Romania, un model pentru Grecia?

Vineri, 19 Iunie 2015, ora 07:45
1203 citiri
Romania, un model pentru Grecia?

Grecia trebuie sa aplice un set de reforme pentru a putea incheia o intelegere cu creditorii internationali, insa cele doua parti nu au cazut nici acum de acord asupra pachetului de masuri care trebuie adoptate.

In aceste conditii, ce s-ar fi intamplat daca elenii ar fi aplicat acelasi "medicament" administrat de Romania in 2010, anume taierea salariilor bugetarilor, micsorarea pensiilor si cresterea TVA?

"Cred ca Grecia nu are nevoie doar de schimbari la nivel fiscal, cum ar fi cresterea taxelor si reducerea cheltuielilor publice, asa cum a facut Romania, ci trebuie sa adopte si reforme structurale in ceea ce priveste piata muncii, pensionarea anticipata etc.

Obsesia elenilor legata de austeritate poate conduce la ratarea unor schimbari importante, care le-ar aduce beneficii pe termen lung", a precizat pentru Ziare.com analistul Andrew MacDowall, specializat in piete emergente si corespondent al publicatiei Financial Times.

Grecia, in continuare in impas: Nu a reusit sa ...citeste mai departe despre "Romania, un model pentru Grecia?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania model Grecia, #reforme Grecia, #negocieri Grecia, #Grecia acord creditori , #Stiri Taxe si impozite