S-a schimbat schimbarea Codului Fiscal: Impozite de trei ori mai mari pentru PFA decat pentru microintreprindere

Luni, 02 Noiembrie 2015, ora 08:10
1624 citiri
S-a schimbat schimbarea Codului Fiscal: Impozite de trei ori mai mari pentru PFA decat pentru microintreprindere
Foto: Adrian Benta

Pentru noul Cod Fiscal, clasa politica de la stanga la dreapta sau de la dreapta la stanga, indiferent unde te-ai aseza, si-a dat mana pentru a adopta un document numit de autoritati ca fiind unul foarte bun. Prin urmare, e musai sa-l modificam!

Prin recentul proiect de ordonanta de urgenta sunt modificate 45 de articole din noul Cod Fiscal, circa 10% daca ne raportam la cele aproximativ 500 de articole ale acestei legi.

Guvernul modifica iar Codul Fiscal: TVA la apa de 9%, impozitul pe dividende de 5% din 2016

Desigur, se remarca doua modificari foarte importante pentru mediul de afaceri, de calibrul societatilor mici si mijlocii, respectiv:

a) aplicarea cotei de 5% pentru impozitul pe venitul din dividende distribuite catre persoanele fizice, inclusiv pentru venitul din dividende distribuite persoanelor juridice romane, ce nu se incadreaza in conditiile generale de scutire;

Aceasta masura vine fara a fi introdusa din anul 2016 contributia obligatorie de 5,5% pentru ...citeste mai departe despre "S-a schimbat schimbarea Codului Fiscal: Impozite de trei ori mai mari pentru PFA decat pentru microintreprindere" pe Ziare.com

#Cod Fiscal impozite PFA, #Codul Fiscal impozite IMM , #Stiri Taxe si impozite