Se schimba procedurile de restituire a taxei pe poluare si a timbrului de mediu pentru masini

Joi, 05 Octombrie 2017, ora 23:06
1097 citiri
Se schimba procedurile de restituire a taxei pe poluare si a timbrului de mediu pentru masini
Foto: Arhiva Ziare.com

Executivul a aprobat, in sedinta de joi, o serie de masuri privind facilitarea restiturii sumelor reprezentand taxa speciala, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si timbrul de mediu pentru autovehicule.

Ordonanta de Urgenta aprobata reglementeaza doua situatii specifice care au aparut in procesul de restituire.

"Noile prevederi vin in sprijinul persoanelor indreptatite sa li se restituie sumele achitate catre Fondul pentru mediu, dar care se afla in imposibilitatea de a anexa dovada platii acestora, in copie sau original. In cazul in care contribuabilul nu anexeaza documentul doveditor al platii, ANAF va verifica existenta acestui document in baza de date.

De asemenea, va fi reglementata si corectata situatia in care o persoana sa fi platit taxa, dar sa nu fi inmatriculat autovehiculul respectiv, drept pentru care sa nu poata atasa la cererea de rambursare a taxei copii ale cartii autovehiculului si certificatului de inmatriculare.

In acest caz, cererea de restituire va fi insotita de documentul de plata, in original, care confirma plata taxei neutilizate, document care are inscrisa mentiunea 'taxa neutilizata' si care este semnat si stampilat de catre persoana desemnata din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule", transmite Guvernul.

Totodata, se coreleaza unele prevederi in instituirea termenului de 120 de zile pentru restituirea sumelor stabilite de instante prin hotarari judecatoresti.

Citeste mai departe despre "Se schimba procedurile de restituire a taxei pe poluare si a timbrului de mediu pentru masini" pe Ziare.com.

#restituire taxa poluare, #timbru mediu masini , #Stiri Taxe si impozite