Secretar de stat la Finante: Legislatia fiscala din Romania alimenteaza o bula speculativa, ca in 2005-2008

Miercuri, 16 Martie 2016, ora 15:07
1228 citiri
Secretar de stat la Finante: Legislatia fiscala din Romania alimenteaza o bula speculativa, ca in 2005-2008
Foto: Facebook/Gabriel Biris

Legislatia fiscala din Romania are lacune si supraimpoziteaza firmele, pentru a mentine redusa povara taxelor pentru persoanele fizice, iar efectul ar putea fi alimentarea unei noi bule speculative, ca in perioada 2005-2008, a declarat, miercuri, Gabriel Biris, secretar de stat in Ministerul Finantelor.

"Ce a facut Romania in 2005-2008? Am avut grija sa alimentam o bula speculativa neimpozitand tranzactiile imobiliare. Apoi, am permis firmelor sa vanda proprietati fara sa impozitam. Exact asta se intampla acum, alimentam o bula speculativa", a spus Biris, la conferinta "Strategia de dezvoltare a Romaniei si convergenta la euro", citat de News.ro.

Oficialul a criticat diferenta care se face in prezent, in legislatia fiscala, intre impozitele platite, pe aceleasi proprietati, de persoanele fizice si de cele juridice.

"Noi asezam sarcina fiscala in functie de cum castigam, nu in functie de cat castigam. Noul Cod Fiscal nu repara asta, ba chiar accentueaza aceasta diferenta. Avem ...citeste mai departe despre "Secretar de stat la Finante: Legislatia fiscala din Romania alimenteaza o bula speculativa, ca in 2005-2008" pe Ziare.com

#Biris bula speculativa, #bula speculativa Romania , #Stiri Taxe si impozite