Senatorii din comisia de buget-finante au desfiintat trei masuri introduse prin ordonante de Guvernul Tudose

Marti, 26 Septembrie 2017, ora 21:14
998 citiri
Senatorii din comisia de buget-finante au desfiintat trei masuri introduse prin ordonante de Guvernul Tudose
Foto: Facebook / Eugen Teodorovici

Comisia de buget-finante de la Senat a desfiintat, marti, trei masuri importante introduse de Guvernul Tudose prin ordonanta de urgenta, printre care si marirea contributiilor sociale pentru contractele part-time.

Celelalte doua se refera la majorarea accizelor la carburanti si la aplicarea platii defalcate a TVA.

Mai exact, senatorii din Comisia de buget au decis limitarea masurii Split TVA la firmele care au contracte cu statul, informeaza Digi24.

Aceasta modificare a ordonantei nr. 23/2017 a fost facuta la propunerea presedintelui comisiei, Eugen Teodorovici (PSD), fost ministru de Finante in guvernul Ponta.

"Eu merg pe ideea sa fie obligatoriu numai pentru firmele care au relatii cu statul, apoi pentru restul sa fie optionala aceasta masura, cu sau fara un termen anume. Daca masura este buna, celelalte firme se vor inghesui sa o aplice", a explicat Teodorovici.

Tot astazi, comisia a dat raport negativ ordonantei nr. 4/2017, prin care, de la 1 august, au fost crescute contributiile pentru pensii si pentru sanatate la nivelul salariului minim brut inclusiv pentru angajatii cu contracte part-time.

Aceeasi comisie a mai decis eliminarea articolului din Ordonanta Guvernului nr. 25/2017 care prevedea majorarea cu 0,16 lei/litru a accizelor la carburanti, in doua etape, de la 15 septembrie si 1 octombrie.

Citeste mai departe despre "Senatorii din comisia de buget-finante au desfiintat trei masuri introduse prin ordonante de Guvernul Tudose" pe Ziare.com.

#contributii part time , #Stiri Taxe si impozite