Senatul adopta tacit reducerea penalitatilor fiscale

Miercuri, 23 Aprilie 2014, ora 12:52
1455 citiri
Senatul adopta tacit reducerea penalitatilor fiscale

Senatul a adoptat tacit, miercuri, o ordonanta de urgenta prin care se propune, printre altele, reducerea penalitatilor pe care contribuabilii le datoreaza pentru plata cu intarziere a obligatiilor fiscale.

Proiectul de aprobare a Ordonantei de urgenta 8/2014 pentru modificarea unor acte normative si alte masuri fiscal-bugetare avea ca termen de adoptare tacita 22 aprilie.

In sedinta de marti, senatorii puterii nu s-au putut mobiliza la vot, astfel incat proiectul de adoptare a ordonantei a intrunit doar 71 de voturi, insuficiente pentru aprobarea unui act normativ cu caracter organic.

Ordonanta de urgenta mai prevede ca rambursarea deconturilor cu suma negativa de TVA cu optiune de rambursare sa poata fi facuta cu control ulterior daca valoarea este de 45.000 de lei, fata de 10.000 de lei cat era anterior.

Un alt articol al ordonantei, referitor la regulile privind controlul operativ si inopinat, arata ca acesta se ...citeste mai departe despre "Senatul adopta tacit o ordonanta de urgenta, cu o veste buna pentru contribuabili" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ordonanta urgenta penalitati impozite, #reducere penalitati plata intarziere , #Stiri Taxe si impozite